Xiaomi, yeni akıllı gözlüğünü tanıttı

Xiaomi, yeni akıllı gözlüğünü tanıttı
Güncelleme:

Küresel teknoloji lideri Xiaomi, yeni giyilebilir cihazı akıllı gözlüğü tanıttı.

Xiaomi Akıllı Gözlük, MicroLED optik frekans yönlendirici görüntüleme teknolojisi sayesinde görüntüleme sistemini ve sensörleri, ince ve sıradan bir gözlük tasarımında birleştiriyor. Yalnızca 51 gram ağırlığındaki akıllı gözlükle kullanıcılar, mesaj ve bildirimleri görüntüleyebiliyor, arama yapabiliyor, navigasyonu kullanabiliyor, fotoğraf çekebiliyor ve metinleri diğer dillerden çevirebiliyor. 

Gelecek gözlerinizin önünde

Sıradan bir gözlük görünümü için görüntüleme ve dahili bileşenlerle ilgili zorlukların üstesinden gelinmesi gerekiyor. Xiaomi Akıllı Gözlük tasarlanırken, yapısal tasarım anlamında ihtiyaç duyulan tasarım alanını azaltmak için MicroLED görüntüleme teknolojisi kullanıldı. MicroLED'de kullanılan inorganik parlaklık artırıcı malzemeler, yüksek parlaklık sunarken aynı zamanda uzun süreli bir ürün deneyimi sunuyor. 

Görüntüleme sisteminin çerçeveye sorunsuz bir şekilde yerleştirilmesi için MicroLED hiç şüphesiz en uygun seçim olarak öne çıkıyor. OLED'ler gibi, MicroLED pikselleri ayrı ayrı aydınlatılıyor. Bu, yayıcı özellik, daha parlak ekran ve daha koyu siyah renk sağlıyor. Ancak, MicroLED'ler daha basit bir yapıya sahip ve daha yüksek piksel yoğunluğunun yanı sıra daha uzun kullanım ömrü sunuyor. Bu, daha kompakt bir ekranın yanı sıra daha kolay entegrasyon imkanı sağlıyor. 

Xiaomi Akıllı Gözlük, yalnızca 2,4 mm x 2,02 mm ölçülerinde bir görüntü işlemcisine sahip. Kabaca bir pirinç tanesi boyutunda olan ekranın her bir pikseli 4μm boyutunda. Bu, ekranın gözlük çerçevesine mükemmel bir şekilde oturmasını sağlıyor. Cihazda, zorlu doğrudan güneş ışığında dahi göze ulaşmadan önce karmaşık optik yapılardan yeterli ışığın geçmesine olanak tanımak için 2 milyon nitlik bir tepe parlaklığına ulaşabilen ultra verimli bir monokrom ekran çözümü tercih edildi. Işınların göze ulaşmadan önce kırılması gerektiği için MicroLED'de ışığı 180°'de kıran bir optik frekans yönlendirici lens kullanıldı. MicroLED ekran, optik frekans yönlendirici lensin mikroskobik ızgara yapısı aracılığıyla ışınları insan gözüne doğrudan iletiyor.

İç lensin üzerine kazınmış ızgara yapısı, ışığın benzersiz bir şekilde kırılmasına ve güvenli bir şekilde insan gözüne yönlendirilmesine olanak tanıyor. Kırılma süreci, ışığın sayısız kez yayılmasını, insan gözünün tam bir görüntü görmesini ve giyerken kullanılabilirliği büyük ölçüde artırmayı içeriyor. Tüm bunlar, diğer bazı ürünlerde olduğu gibi karmaşık çoklu lens sistemleri, aynalar veya yarım aynalar kullanmak suretiyle değil tek bir lensle yapılıyor. Optik frekans yönlendirici teknolojisi, cihaz boyutunu ve ağırlığını önemli ölçüde azaltırken akıllı gözlüklerin geleneksel gözlüklerle aynı boyutlara yaklaşmasını sağlıyor. 

Bağımsız Akıllı Giyilebilir Cihaz

Çok sayıda minyatür sensör ve iletişim modülünü bir araya getiren Xiaomi Akıllı Gözlük, akıllı telefon için yalnızca "ikinci bir ekran" değil, aynı zamanda bağımsız çalışma özelliğine sahip akıllı bir terminal olarak işlev görüyor. Bildirim, arama görüntüleme gibi özelliklere ek olarak navigasyon, fotoğraf çekme ve görüntülerdeki farklı dillerdeki metinleri çevirme gibi işlevleri bağımsız olarak yerine getirebiliyor. Kullanımın ön planda tutulduğu cihazda, uygunsuz zamanlarda olabilecek kesintilerin en aza indirilmesi ve önemli bilgilerin en kritik zamanlarda gösterilebilmesi için kilit etkileşim mantığı da uygulandı. Bu nedenle sıradan kullanımı rahatsız etmeyen, ancak önemli bilgileri zamanında gösteren bir etkileşim mantığı oluşturulması gerekiyordu. Bu konuda yapılan birçok tartışmadan sonra "kilit bilgi bildirimi", "telefon araması", "navigasyon" ve "fotoğraftaki metinleri çevirisi" gibi birkaç temel senaryo birincil etkileşim yöntemi olarak Xiaoi AI Assistant ile birlikte onaylandı. Bu sayede Xiaomi Akıllı Gözlük, en önemli bilgileri ihtiyaç duyulduğu anda görüntüleyebiliyor.

Bildirimler, Telefon Araması, Navigasyon, Kamera hepsi bir arada

"Bildirimler" ile akıllı telefonlardaki tüm anlık bildirilerin gösterilmesi uygun bir yaklaşım değildir. Bu nedenle, Xiaomi Akıllı Gözlük, kullanıcıları rahatsız etmemek için akıllı ev alarmları, ofis uygulamalarından gelen acil bilgiler ve önemli kişilerden gelen mesajlar gibi en önemli mesajları seçiyor ve gösteriyor. 

Akıllı gözlüğün en doğal kullanım senaryosu telefon aramasıdır. Karşı taraf sizi aradığında numarasını görebilirsiniz. Yerleşik çift hüzmeli mikrofon ve hoparlör sayesinde her iki taraf da birbirini net bir şekilde duyabilir.

Araç ve bisiklet sürme gibi durumlarda en kullanışlı senaryo ise "navigasyon". Xiaomi Akıllı Gözlük, gözlerinizi yoldan ayırmadan aracınızı güvenli ve rahat bir şekilde kullanırken yolları ve haritaları gerçek zamanlı olarak gözünüzün önüne getirebilir.

Gözlüğün ön tarafında yer alan kamera ile fotoğraf çekebilir ve çekilen fotoğrafın üzerindeki yabancı dildeki metinlerin kendi dilinizdeki çevirisini görebilirsiniz. Ürün seyahat eden kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor. Fotoğraf veya video çekilirken kameranın kullanıldığını göstermek için gösterge ışığı yanıyor.

Bu düzeyde bir işlevselliğe ulaşılabilmesi için gözlük, dört çekirdekli ARM işlemci, pil, dokunmatik yüzey, Wi-Fi/Bluetooth modülleri, Android işletim sistemi ve daha fazlasıyla donatıldı. Tüm bu özelliklere rağmen gözlük yalnızca 51 gram ağırlığında. Xiaomi, bu gelişmiş özellikler sayesinde geleneksel gözlük boyutlarına yaklaşıyor ve mevcut diğer akıllı gözlüklerden çok daha fazla işlevsellik sunuyor. Xiaomi Akıllı Gözlük yeterince gelişmiş herhangi bir teknoloji sihirden ayırt edilemez sözünü gerçeğe dönüştürüyor ve geleceğe yönelik bir bakış açısı için mühendislik zihniyetinden faydalanıyor.

 

Xiaomi Corporation Hakkında

Xiaomi Corporation, Nisan 2010'da kuruldu ve 9 Temmuz 2018'de Hong Kong Borsası’nın Ana Piyasası'nda yer aldı (1810.HK). Xiaomi, temelinde bir IoT (Nesnelerin İnterneti) platformuna bağlı akıllı telefonlar ve akıllı donanımlara sahip bir tüketici elektroniği ve akıllı üretim şirketidir.

"Kullanıcılarla arkadaş olma ve kullanıcıların kalbindeki en havalı şirket olma" vizyonunu benimseyen Xiaomi, sürekli olarak yenilikler yapıyor, kullanıcı deneyimini en üst düzeye çıkarıyor ve operasyonel verimliliği artırıyor. Şirket, inovatif teknolojileri kullanarak dünyadaki herkesin daha iyi bir yaşam sürmesini sağlamak için dürüst fiyatlarla inanılmaz ürünler üretiyor.

Dünyanın önde gelen akıllı telefon şirketlerinden biri olan Xiaomi, akıllı telefon satışlarına göre 2021 yılının ikinci çeyreğinde dünya genelinde 2. sırada yer aldı. Şirket ayrıca, akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar hariç 30 Haziran 2021 tarihi itibarıyla 374,5 milyondan fazla cihazı (akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar hariç) birbirine bağlayan platformuyla dünyanın önde gelen tüketici AIoT (AI+IoT)  platformunun sahibidir. Xiaomi ürünleri dünyanın 100'ı aşkın ülkesinde ve bölgesinde bulunmaktadır. Şirket, 2021 yılının ağustos ayında 2020 yılına kıyasla 84 sıra yükselerek Fortune Global 500 listesine 338’inci sıradan üçüncü kez girdi.

Xiaomi, Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index , Hang Seng TECH Index ve Hang Seng Çin 50 Index’te işlem görmektedir.

Xiaomi hakkında daha fazla bilgi için https://blog.mi.com/en/ adresi ni ziyaret edebilirsiniz.