Yandex adını değiştirdi

Yandex adını değiştirdi
Güncelleme:

Yandex, önde gelen birimlerinden Haber ve Zen'i (blog) VK'ya sattıktan sonra ana sayfasını da değiştirerek imaj tazeleme yolunu seçti.

Ukrayna'daki askeri operasyonla değişen şartlarda internet ve haber dünyasından da yeni gelişmeler var. Yeni kısıtlayıcı yasalar nedeniyle haber gündemi ve seçiminde zorlanan, eleştiriler alan Yandex, önde gelen birimlerinden Haber ve Zen'i (blog) VK'ya sattıktan sonra ana sayfasını da değiştirerek imaj tazeleme yolunu seçti. 

Şirketten yapılan açıklamada bundan sonra haber hizmeti vermeyecekleri ve yeni anasayfalarını ya.ru adresinde geliştirecekleri bilgisi yer aldı.

Arama motoru, e-posta ve diğer hizmetlerin çıkış noktası ya.ru olacak. Yeni anasayfa https://new.ya.ru/ adresinde kullanıma açıldı.

Android için hazırlanan uygulamanın adı da Yandex Start şeklinde değişecek. iOS uygulamasına ise değişiklik öngörülmüyor. Fakat bu uygulamada da Haber ve Zen erişimi bulunmayacak.

Bu arada Rusya'nın önde gelen ekonomi gazetesi ve haber portalı RBC, yıl sonuna kadar kadro sayısında büyük bir azaltmaya gitme kararı aldı. Çok sayıda çalışanla ilişiğin kesilmeye başlandığı belirtiliyor.

Etiketler yandex Rusya ukrayna