Yeni iPhone'ları bekleyenlere Apple'dan kötü haber

Yeni iPhone'ları bekleyenlere Apple'dan kötü haber
Güncelleme:

ABD’li teknoloji devi Apple'ın bu yıl tanıtacağı ürünlerden uygun fiyatlı ve LCD ekranlı olacağı belirtilen modelin tanıtımı için gecikme yaşayacak.

Apple, geçtiğimiz yıl iPhone X üretimiyle ilgili bazı sorunlar yaşamıştı. Bu yılda LCD ekran nedeniyle 6.1 inç ekranlı modelin üretiminde sorunların ve gecikmelerin olması muhtemel gibi görünüyor. İddialara göre uygun fiyatlı olacağı söylenen iPhone modeli, OLED ekranlı modellerden bir ay sonra piyasaya çıkacak. Ayrıca yeni İPhone’ların Intel işlemci kullanımı nedeniyle biraz daha yavaş olacağı söylentileri dolaşıyor.

ABD’li teknoloji devi Apple, iPhone X ile tasarım anlamında piyasaya yeni bir soluk getirdi. Bu durum şirketin tedarik sorunları yaşamasına neden oldu ve iPhone X teslimatlarının bir buçuk ay geç başlamasına neden olmuştu. Firma bu yıl tanıtacağı ürünlerden uygun fiyatlı ve LCD ekranlı olacağı belirtilen modelde de bu sorunu yaşayacağa benziyor.

Morgan Stanley firmasından bir uzmanın paylaşımına göre Apple, 5.8 inç ve 6.5 inç OLED ekranlı cihazlarının üretiminde herhangi bir sorun yaşamıyor. Ancak 6.1 inç ekranlı model için durumlar aynı değil. Uzmana göre, LCD ekranlı modelin LED arka panelinde yaşanan ışık sızdırma problemi, 6.1 inçlik modelin piyasaya diğer modellerden bir ay sonra çıkmasına neden olacak.

Yeni modeller daha yavaş olabilir
Ünlü analist Ming-Chi Kuo, bu yılın ilk aylarında Apple’ın Qualcomm ile ortaklığını sonlandıracağını açıklamıştı. İki firma arasındaki patent anlaşmazlığı ortaklığın bozulmasında önemli bir rol oynuyor.

Yeni iPhone'lar internete sızdı; işte Apple'ın yeni sürprizleriYeni iPhone'lar internete sızdı; işte Apple'ın yeni sürprizleri

 Apple, davayı kazanarak Qualcomm ile iPhone modemlerine ilişkin sözleşmeyi sonlandırdı. Daha sonrasında Intel ile anlaştı. iPhone gibi çok fazla satış rakamı olan bir firmayla sözleşmesinin sonlanması Qualcomm’un zararlı çıkmasına neden oldu.

Ryan Shrout isimli analist bu durumda yeni iPhone’ların network hızının biraz daha düşük olacağını öngörüyor. Çünkü Qualcomm’un en iyi 4G ve 5G modem üreticisi olduğunu söylüyor. Yukarıdaki tweette de bu durumu açıklıyor. Yeni iPhone modellerinin her yıl olduğu gibi bu yıl da Eylül ayında gerçekleşecek etkinlikle tanıtılması bekleniyor.