Zoom'dan ''kullanıcı bilgileri çalındı'' iddiaları için açıklama

Zoom'dan ''kullanıcı bilgileri çalındı'' iddiaları için açıklama
Güncelleme:

Son dönemde kişisel bilgi güvenliği konusunda pek çok uyarı yapılan Zoom uygulamasını kullanan 500 binden fazla kullanıcının bilgisinin ‘dark web’de satışa çıktığı iddia edilmişti. Firmadan bir açıklama geldi.

Siber güvenlik kuruluşu Cyble, bir hacker grubu tarafından  ele geçirilen 530 binden fazla Zoom kullanıcısına ait hesap bilgilerini ‘dark web'de ve hacker forumlarında yayınlayarak, satıldığını duyurmuştu.

Konyula ilgili olarak Zoom Video Communications tarafından bir açıklama yapıldı.

İşte o açıklama:

Tüketicilere sunulmakta olan bu tür web hizmetlerinin hedef alınması yaygın ve sıklıkla görülen bir durumdur ve genellikle sabıkalı kötü kişilerin diğer platformlardan ihlaller yoluyla elde ettikleri, hali hazırda güvenliği açığa çıkmış bulunan çok sayıdaki kimlik bilgilerini test ederek kullanıcıların bu tür kişisel bilgileri başka bir yerde tekrar kullanıp kullanmadığını görmeyi amaçlamaktadır. Bu tür saldırılar genellikle kendi tek oturum açma sistemlerini kullanan büyük kurumsal müşterilerimizi etkilememektedir. Ayrıca kullanıcıları kötü amaçlı yazılım indirmeleri veya kimlik bilgilerini bırakmaları için kandırmaya çalışan binlerce web sitesini kapatan bir firma da dahil olmak üzere, söz konusu bellek dökümünden elde edilen şifre dökümlerini, bunları oluşturmak için kullanılan araçları bulması için birden fazla istihbarat ve soruşturma şirketini kiralayarak araştırmalara başladık. Araştırmalarımıza devam ediyoruz, güvenliğinin ihlal edildiğini tespit ettiğimiz hesapları kullanıma kapatıyoruz, kullanıcılardan şifrelerini daha güvenli bir şifreyle değiştirmelerini istiyoruz ve çabalarımızı desteklemek için ek teknoloji çözümleri uygulamaya çalışıyoruz.

Seçiniz...