THY'NİN YOLCU UÇAĞI GÖKYÜZÜNDE ALEV ALDI

THY'NİN YOLCU UÇAĞI GÖKYÜZÜNDE ALEV ALDI

THY'nin Milano seferini yapan yolcu uçağı motor arızası nedeniyle Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Türk Hava Yolları'nın bir uçağının Atatürk Havalimanı'ndan kalktıktan sonra motoru alev aldı. İstanbul-Milano seferini yapan TC-JPE kuyruk tescilli Airbus 320 tipi uçak acil iniş yaptı. İniş sırasında uçağın kanadının yere sürttüğü kaydedildi.

İstanbul-Milano seferini yapmak için Atatürk Havalimanı’ndan havalanan bir THY uçağının arka bölümünden dumanlar çıkmaya başladı. Bunun üzerine Atatürk Havalimanı'na geri dönen uçak, acil iniş yaptı. 

Uçak havalimanına inerken sağ motorundan alevler çıktığı görüldü. Piste inmeyi başaran uçakta bulunan yolcular, tahliye edildi. Daha sonra itfaiye ekipleri uçaktakı alevleri söndürmek için çalışma başlattı.

Olay sırasında Atatürk Havalimanı'nda güvenlik önlemleri alındı.

THY'DEN İLK AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları konuylu ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Türk Hava Yollari'nin TK 1878 sayili Milano-İstanbul uçağı Atatürk Havalimani'na ilk inişi sırasında pas gecmistir. Acil iniş deklere ederek gerceklestirdiği iniş sonrasında pisten çıkmıştır. Hızli ve güvenli tahliye işlemi gerçeklestirilmiştir.

'Uçakta bulunan 97 yolcumuz terminale alinmiştir. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadir. Gerekli incelemeler baslatilmis olup, olayın neden meydana geldigi bu incelemelerden sonra netlik kazanacaktir.'

57649_13622_25042015105414_0.jpg

DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

2 GÜN ÖNCE CAMI ÇATLAMIŞ

Havada alev alan uçağın iki gün önce camının da çatladığı öğrenildi.

İki gün önce de Frankfurt-İstanbul seferini yaparken aynı uçağın kokpit camı çatladı. Daha sonra camı değiştirilen Airbus A320 tipi uçak, dün İstanbul-Milano seferini gerçekleştirmişti. Uçağın Milano’dan İstanbul’a dönüşte de sağ motoru yandı. İçinde 97 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu Airbus 320 tipi uçak söndürme çalışmalarının ardından incelemeye alındı.

İLK İNİŞ DENEMESİNDE PAS GEÇTİ

97 yolcusu bulunan THY’nin Milano-İstanbul seferini yapan TC-JPE kuyruk tescilli, Airbus A320 tipi yolcu uçağı Atatürk Havalimanı’na iniş için alçaldığı sırada motoru alev aldı. Motoru alev alan uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesiyle irtibata geçerek acil iniş için izin istedi. THY uçağı ilk iniş denemesinde pistti pas geçerken, ikinci denemesinde Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. İniş yapan uçağın motorunda alev görünürken, itfaiye ve polis ekipleri apronda uçak için güvenlik önlemi aldı. Saat 10.41’de Atatürk Havalimanı’na iniş yapan uçak pistte duramayarak toprak alana çıktı. Toprak alana çıkarak durabilen uçak slidelar (acil tahliye botu) açarak yolcular tahliye edildi. Acil müdahale sonrasında 17/35 pisti uçuşlara kapatıldı.

VATANDAŞLAR YANAN MOTURU GÖRÜNCE BİNLERCE İHBAR GELDİ

Uçağın İstanbul semalarında alev alan motoru ile havalimanına yaklaşması vatandaşlar tarafından kaydedilirken haber merkezlerine binlerce ihbar geldi.Acil iniş yapan uçağın fotoğrafları ve görüntüleri sosyal meyada sürekli paylaşıldı.

"GEREKLİ İNCELEMELER BAŞLATILDI"

 Bu arada THY Basın Müşaviri Ali Genç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, THY'nin 1878 sayılı Milano-İstanbul uçağının ilk inişinde pisti pas geçtiğini, acil iniş deklere ederek gerçekleştirdiği iniş sonrasında pistten çıktığını belirtti.

 Uçaktaki 97 yolcunun hızlı ve güvenli tahliye işleminin gerçekleştirildiğini bildiren Genç, "Gerekli incelemeler başlatılmış olup, olayın neden meydana geldigi bu incelemelerden sonra netlik kazanacaktır" bilgisini verdi.

Yolcular böyle tahliye edildi