Ankara Halk Ekmek Ramazan ayında tatlı üretimini artırdı

Ankara Halk Ekmek Ramazan ayında tatlı üretimini artırdı
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Ramazan Bayramı öncesi tatlı üretimini artırdı. Uygun fiyattan satışa sunulan birbirinden lezzetli tatlılar Başkentlilerden yoğun ilgi görüyor. Tam kapanma sürecinde de açık olan Başkent Marketler, Satış Mağazaları ve Halk Ekmek Bayilerinde baklavadan güllaca kadar çeşitli tatlılar satışa sunuluyor.

Ekmekte bir marka haline gelen Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası; kaliteli, hijyenik, sağlıklı ve uygun fiyatlı satış politikasını sürdürüyor.           

    Usta ellerde hazırlanan fıstıklı ve cevizli baklava 213 derecede 40-45 dakika fırınlanırken, yüzde 100 tereyağı kullanılarak üretilen baklavaları Başkentliler severek tüketiyor. Ramazan ayı nedeniyle artan talep üzerine günlük 200 kilogram baklava üreten Halk Ekmek, kapasitesini günlük 400 kilograma çıkardı.

    5 tatlı ustasının hazırladığı ürünlerin arasında Ramazan ayına özel olarak güllaç ve şekerpare de en çok tüketilen tatlıların başında yer alıyor.

 KATKI MALZEMESİ YOK

   Halk Ekmek Fabrikasının her geçen gün ürün yelpazesini çeşitlendirerek genişlettiğini belirten Ustabaşı  Rıfat Ayhan, “Baklavalarımız hijyenik bir ortamda üretilmektedir. Ürünlerimizde birinci sınıf ham maddeler kullanıyoruz. Piyasanın yarı fiyatına satılan baklavalarımızın üretimini Ramazan ayında 2 katına çıkarttık. Ayrıca her Ramazan ayında tatlı çeşitlerimizi zenginleştiriyoruz” derken, Baklava Ustası Erdem Sayip ise düşüncelerini, “Baklava malzemelerini özellikle de fıstık ile cevizi görerek ve tadarak satın alıyoruz. Ürünlerimizin hiçbirinde katkı malzemesi kullanmıyoruz. Vatandaşlarımız ürünlerimizi gönül rahatlığıyla tüketebilirler” sözleriyle dile getirdi.  

    Bayramların vazgeçilmez lezzeti baklava, Halk Ekmek Fabrikası güvencesiyle Ramazan ayında da Başkentlilerin sofrasında yer alırken, üretilen tatlılar 5 Başkent Market, 5 Fabrika Satış Mağazası, 2 Başkent Büfe ile 3 Halk Ekmek Bayisinde satışa sunuluyor.

    Tam kapanma sürecinde açık olan 15 noktada fıstıklı baklavanın kilosu 69 TL, cevizli baklavanın kilosu ise 49 TL’den satılıyor.