Ankara'da toplu ulaşım çağ atlıyor

Ankara'da toplu ulaşım çağ atlıyor
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi insan odaklı ve çevre dostu projelerine bir yenisini daha ekledi. EGO Genel Müdürlüğü sürdürülebilir hareketliliği sağlamak, kent içindeki trafiği azaltmak, trafikten kaynaklı karbon emilimini düşürmek ve daha konforlu bir ulaşım için “Hat ve İşletme Optimizasyonu Projesi”ni hayata geçiriyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle protokol imza töreni video konferans yoluyla gerçekleştirilen proje, Amerika Ticaret ve Kalkınma Ajansı ile birlikte SAS firmasının hibesiyle gerçekleştirilecek.

   Ankara Büyükşehir Belediyesi, insan odaklı ve doğayı koruyan projeleri Başkentlilerle buluşturmaya devam ediyor.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın öncelikli projeleri arasında yer alan “Hat ve İşletme Optimizasyonu Projesi”, EGO Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçiriliyor. 2,5 milyon dolarlık proje Amerika Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) ile SAS firması tarafından finanse edilecek.

 ULAŞIMDA YENİ BİR ÇAĞ

    COVID-19 süreci nedeniyle video konferans yoluyla gerçekleştirilen protokol imza törenine katılan EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, hat ve işletme optimizasyonu sayesinde;

-Yapay zeka ile otomatik yeniden planlama,

-Rotalar,

-Seferler,

-Otobüs ve şoför atamaları,

-Maliyet öncelikleri,

-Seyahat süresi öncelikleri,

-Ölü kilometre,

-Hizmet kalitesinin gün ve saatlere göre dağılımı,

-Acil durum senaryoları ve operasyonel süreçlerin

verimlilik esasına göre yürütülmesinin hedeflendiğini açıkladı.

     Ankaralılara daha konforlu bir ulaşım sunmayı hedeflediklerini belirten EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, “Bu projeyi tamamen hibe kaynaklarıyla gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 2,5 milyon dolarlık (17 Milyon TL) hibe, Amerika Ticaret ve Kalkınma Ajansı ile SAS firması tarafından karşılanmaktadır” dedi.

ÇEVRECİ ÖRNEK BELEDİYECİLİK

    Başkent’te toplu taşımada konforu artırarak vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı istediklerini de ifade eden Alkaş, şu bilgileri verdi:

“Toplu taşıma hizmeti sunarken Ankara’da çevre kirliliğini azaltacak, karbon emilimini düşürecek, daha fazla enerji verimliliği sağlayacak ve Ankaralıların ulaşmak istedikleri yere daha konforlu bir şekilde ulaşmalarını sağlayacağız.”