Başakşehir’de teknoloji koridorları kuruluyor

Başakşehir’de teknoloji koridorları kuruluyor
Güncelleme:

Başakşehir Belediyesi, Türkiye’nin ilk teknoloji ve inovasyon merkezi Başakşehir Living Lab bünyesinde bir projeyi daha geçiriyor.

Başakşehir Teknoloji Koridoru (BATEK) Projesi ile okullardan sanayi kuruluşlarına, KOBİ’lerden üniversitelere kadar şehrin tamamında teknoloji koridorları oluşturuluyor.

 Başakşehir Living Lab ile yenilikçi fikirlere ortam hazırlayan, akıllı şehircilik uygulamaları ve yenilikçi projelerin hayata geçirilmesine destek veren Başakşehir Belediyesi, kent gücünü harekete geçirmek için Başakşehir Teknoloji Koridoru (BATEK) Projesi’ni başlatıyor. Başakşehir Teknoloji Koridoru BATEK kapsamında öğrencilerden öğretmenlere, girişimcilerden sanayicilere ve akademisyenlere kadar tüm Başakşehirliler için teknoloji koridorları açılacak. Proje ile lise öğrencilerine yönelik girişimcilik ve teknoloji tabanlı eğitimler, KOBİ’lere destek programları eğitimleri, girişimcilere ise fikirlerini hayata geçirmelerini sağlayacak eğitim ve etkinlikler düzenlenecek. Başakşehir Teknoloji Koridoru ile Living Lab’den ilçe genelindeki okullara teknoloji koridoru kurulacak, teknoloji ve inovasyon kulüpleri oluşturulup uygulamalı dersler için Başakşehir Living Lab’in kapıları öğrencilere açılacak.