Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat: ''Kadınların hak mücadelesi insanlık mücadelesidir''

Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat: ''Kadınların hak mücadelesi insanlık mücadelesidir''
Güncelleme:

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Yanındayız Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir farkındalık çalışması düzenledi. Başkan Akpolat, yayınladığı video ile bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak Beşiktaş Belediyesi’nin kadınlarla ilgili yaptığı çalışmalarını anlattı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’yle ilgili anlamlı bir çalışmaya imza attı. Yanındayız Derneği iş birliğiyle gerçekleşen farkındalık çalışmasında ‘’PekiYa9Mart’’vurgusu yapılarak kadınların sadece 8 Mart’ta değil bütün yıl boyunca hatırlanması ve sorunlarının ele alınması ve çözümlenmesi gerektiği ifade edildi.  Farkındalık çalışmasına, oyuncu Mert Fırat, Onur Tuna ve Gürgen Öz,  iş insanı Bahadır Kaleağası ve Ayhan Eren, Profesyonel Yönetici Arda Batu, akademisyen Uğur Batı’nın yanı sıra Yanındayız Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nur Ger katılarak kadınların sorunlarına dikkat çekip, mücadelesine ortak oldular.

AKPOLAT: KADINLARIN YÜRÜTTÜĞÜ TEMEL HAK, EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNDE HER ZAMAN ONLARIN YANINDAYIZ

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da kadınların hak mücadelesinin insanlık mücadelesi olduğunu vurgulayıp, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’Kadınlar sosyal, siyasi ve hukuki alanda haklarını elde edebilmek için yüz yıllardır etkin mücadele veriyor. Bugüne dek pek çok kazanım sağlansa da küresel cinsiyet eşitliği farkının kapatılması için daha uzunca bir yol var. Bu yolda yalnız değiller. Kadınların hak mücadelesi insanlık mücadelesidir. Daha adil, demokratik ve gelişmiş bir toplum inşası ancak toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasıyla mümkündür. Beşiktaş’ta kapsayıcı ve eşitlik odaklı bir yaklaşıma hizmet ediyoruz. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz, ihtiyacı olan her kadının yanında.  Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi’mizde kadınlara psikolojik, hukuki, istihdam ve sosyal haklarla ilgili destek hizmetleri sunuyoruz. Toplumsal cinsiyet algısının kadınlar için yarattığı dezavantajları ortadan kaldırmak amacıyla, bilinçlendirme kampanyaları düzenliyoruz. ‘Kadının Adı Var’, ‘Ateş Böcekleri ile Karanlığı Aydınlat’, ‘Eşitlik Evde Başlar’, ‘ İstanbul Sözleşmesini Okudun Mu?’ gibi farkındalık çalışmalarımızla kadınların sesi olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Beşiktaş Belediyesi olarak, kadınların yürüttüğü temel hak, eşitlik ve özgürlük mücadelesinde her zaman onların yanındayız.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun.’’