Beşiktaş Belediyesi karbon ayak izini nötrledi

Beşiktaş Belediyesi karbon ayak izini nötrledi
Güncelleme:

Beşiktaş Belediyesi çevre duyarlılığı çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek İstaç A.Ş ile iş birliği yaparak 2019 yılı kurumsal karbon ayak izini nötrledi.

Sürdürülebilir çevre politikaları gerçekleştiren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Yaşanabilir bir dünya için üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız ve bu yönde başlattığımız çalışmalarla kurumsal karbon salımımızı nötrledik.” dedi.

  Küresel iklim değişikliğinin etkilerinin her geçen gün daha da artarak hissedilmeye başlanmasıyla birlikte Türkiye gönüllü piyasa olmasına rağmen 1997 yılında yürürlüğe giren Kyoto Protokolü’ne istinaden karbon ayak izlerinde azaltım ve sıfırlama yöntemlerini tercih etmiştir. Bu kapsamda Beşiktaş Belediyesi iklim değişikliği ile mücadele konusunda üzerine düşen tüm sorumlulukları, gönüllülük esası ile kabul ederek kurumsal karbon ayak izini sıfırlamak için çalışmalara başladı. Beşiktaş Belediyesi öncelikle kurumun karbon salımı hesabını yaparak bu hesaplamaları alanında yetkili kurumlardan biri olan BSİ’ye onaylattı. Bu süreç doğrultusunda İSTAÇ’a başvurularak bu hesabın karşılığında kurumun 2019 yılında saldığı 4.164 ton karbon kredisini sıfırlatarak ISO standardı doğrultusunda 2019 yılı için ISO 14064-1 belgesini almaya hak kazandı.

Çevre duyarlılğı konusunda toplumsal bilinç oluşturmanın gerekliliğine değinen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Göreve gelmeden Karbon Ayak İzi Azaltma projemizi halkımızla paylaşmıştık ve hızla gerçekleştirmeye söz vermiştik. Bir yıl içerisinde belediyemizde benim kullandığım araç dahil bir çok aracımız ilk etapta Hybrid daha çevreci araçlara dönüşürken, elektrikli scooterlarla dünyanın en önemli kentlerindeki gibi bireysel karbon ayak izinin de azaltılması yönünde adımlar atmıştık. Bugün ise kurumsal karbon ayak izini sıfırlama çalışmalarının ülkemizde de öneminin giderek arttığını belirten Başkan Rıza Akpolat bu noktada yerel yönetimlerin üstüne düşen sorumlukların altını çizdi. Karbon ayak izinin azaltılması için hibrit araçlara ve yeşil binaya geçiş çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Başkan Rıza Akpolat gerek toplumsal farkındalık yaratmak gerekse gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya için çalışmalara aralıksız devam edilecek.” dedi.