Beşiktaş Belediyesi Metaverse evreninde

Beşiktaş Belediyesi Metaverse evreninde
Güncelleme:

Çevreye karşı duyarlı ve inovatif sürdürülebilirlik çözümler üreten Beşiktaş Belediyesi daha yaşanabilir bir çevre için son zamanlarda oldukça popüler olan metaverse evreninde farkındalık yaratmak amacıyla harekete geçiyor.

Dönüştür Kazan projesiyle ilçe sakinlerini geri dönüşümüne yönlendiren Beşiktaş Belediyesi önemli bir projeye daha imza atıyor. ‘Beşiktaş Metasaver Project’ ile metaverse evreni için geri dönüşüm kutuları geliştiriyor. Projenin amacı, atıklar konusuna dikkat çekmek ve temiz bir çevre bilinci oluşturarak farkındalığı sanal ortama taşımak.

“GELECEĞİN DÜNYASINDA DA TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN FARKINDALIK YARATMAYI AMAÇLIYORUZ”

Çevre bilinci oluşturmayı hedeflediklerini belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat şunları söyledi: “Sürdürülebilir bir çevre için şimdiye kadar attığımız adımlara bir yenisini ekledik. Beşiktaş Metasaver Projesi ile metaverse evrenindeki dijital atıklar için geri dönüşüm kutuları tasarladık. Geleceğin dünyasında da temiz bir çevre için farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz.”

Projenin sonraki aşamasında ise enerji tüketimine sebep olan ve çevremize zarar veren gereksiz e-postalar, fotoğraflar ve dosyalar gibi dijital atıklar için çözümler üretmek yer alıyor.

 Projenin detayları için: www.besiktasmetasaver.com