Beylikdüzü’nü geleceğe taşıyan, güçlü bir akıl: ''Beylikdüzü Aklı''

Beylikdüzü’nü geleceğe taşıyan, güçlü bir akıl: ''Beylikdüzü Aklı''
Güncelleme:

Beylikdüzü Belediyesi ortak çabayı ve katılımcılığı odağına alan, ortak yaşamın inşasına çalışan bir akılla çalışmalarını sürdürüyor. Hizmetlerin çocuklar, gençler, kadınlar ve dayanışma ekseninde gerçekleştirildiği bu belediyecilik anlayışıyla ortaya çıkan tüm projeler “Beylikdüzü Aklı”nın bir ürünü.

Gençler hayal kurabilsin, kurdukları hayalleri yaşayabilsin diye durmadan çalışan Beylikdüzü Belediyesi, gençlerin yenilikçi fikirlerinden yola çıkarak Beylikdüzü’ne yeni tesisler, etüt merkezleri ve kütüphaneler kazandırıyor. Gençlere enerjisini ve potansiyelini açığa çıkaracak alanlar yaratan belediye; 4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi, Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası Etkinlik Merkezi, Koral Berkin Kutlu Spor Tesisi ve Yüzme Havuzu, Beylikdüzü SMART ve Beylikdüzü Kaykay Parkı gibi projeleri hayata geçirdi.

Beylikdüzü’nü geleceğe taşıyan, güçlü bir akıl: ''Beylikdüzü Aklı'' - Resim : 1

Koral Berkin Kutlu Spor Tesisi ve Yüzme Havuzu

Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası Etkinlik Merkezi
Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası Etkinlik Merkezi
4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi
4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi
  • İnovasyon ve teknolojiyi destekleyen projeler

Ayrıca, teknoloji ve yaratıcı endüstriler merkezini kurmak üzere İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Arizona State Üniversitesi ile iş birliği gerçekleştirildi. TEKMER projesinin hayata geçmesiyle birlikte sanayi, üniversite ve belediye arasında oluşacak iş birlikleri ilçenin kalkınması ve yeni istihdam fırsatlarının oluşması için önemli bir adım olacak.

Beylikdüzü Belediyesi’nin Prof. Dr. Aziz Sancar ve İTÜ ile protokolünü imzaladığı bilim ve sanat merkezinin de yapımına kısa sürede başlanacak. Bir diğer önemli proje olan ve kuşaklar arası etkileşimi artırmak hedefiyle yola çıkılan “SMART-B Nesiller Arası Yaratıcılık ve Öğrenme Merkezi” ise kısa sürede tamamlanacak.

 Beylikdüzü’nü geleceğe taşıyan, güçlü bir akıl: ''Beylikdüzü Aklı'' - Resim : 4

 ÇOCUKLARI MUTLU EDEN BİR AKIL

 Kadınlar ve çocuklar için fırsat eşitliğini temel hizmet ilkesi olarak kabul eden Beylikdüzü Belediyesi, tamamlanan 5 kreşe ilave olarak 6 yeni kreş ile 2 tane Anne ve Çocuk Merkezi’nin yapımını sürdürüyor.

Beylikdüzü’nü geleceğe taşıyan, güçlü bir akıl: ''Beylikdüzü Aklı'' - Resim : 5

Çocukların özgürce koşup oynayabileceği alanlar da oluşturan Belediye, ilçeye kazandırdığı 69 park ile birlikte 69 ayrı çocuk oyun alanını da çocuklara hediye etmiş oldu.

Beylikdüzü’nü geleceğe taşıyan, güçlü bir akıl: ''Beylikdüzü Aklı'' - Resim : 6 

Robotik kodlamaya merakı olan çocuklar ve gençler içinse Beylikdüzü Sivas Kongre Binası ve 4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi’nin içinde “Halit Tuna Robotik Kodlama Atölyesi” hayata geçirildi.

Beylikdüzü’nü geleceğe taşıyan, güçlü bir akıl: ''Beylikdüzü Aklı'' - Resim : 7

KADINLARLA GÜÇLENEN BİR AKIL

Beylikdüzü Aklı ile ilçedeki kadınların başta iş dünyası olmak üzere yaşamın her alanına etkin katılımını sağlamak amacıyla da projeler hayata geçiriliyor.

Beylikdüzü’nü geleceğe taşıyan, güçlü bir akıl: ''Beylikdüzü Aklı'' - Resim : 8

Bir yandan kadın istihdamı desteklenirken bir yandan da kadınların gelişmesine katkı sunacak eğitimler, okuma yazma kursları ve atölyeler düzenleniyor. Bu kapsamda Gürpınar Mahallesi’nde 2018 yılında kurulan Kadın Dayanışma Merkezi’nde kadınlara yönelik verilen eğitimler sonrasında iş bulmalarına katkı sağlanıyor.

Beylikdüzü’nü geleceğe taşıyan, güçlü bir akıl: ''Beylikdüzü Aklı'' - Resim : 9

Ayrıca kadınların iş hayatına katılımını sağlamak, çocuklarının ise eğitim ve gelişimlerini desteklemek için  “Her Mahalleye Bir Kreş” hedefi koyan Belediye, bu hedefini hızla gerçekleştiriyor. Anneler çocukları ile birlikte sosyalleşebilsin, kendilerine vakit ayırabilsin ve birçok farklı konuda da eğitim alabilsin diye ilçeye Anne ve Çocuk Merkezleri kazandırılıyor. Tamamlanan 5 kreşe ilave olarak 6 yeni kreş için de çalışmalar devam ediyor.

Beylikdüzü’nü geleceğe taşıyan, güçlü bir akıl: ''Beylikdüzü Aklı'' - Resim : 10

İlçede yaşayan kadınların yaşam koşullarını iyileştirmek ve kadın dostu bir kent inşa etmek adına yürütülen tüm çalışmaların yanı sıra kadına yönelik şiddete karşı da adımlar atılıyor. Beylikdüzü Belediyesi bu doğrultuda şiddete uğrayan kadınlara destek vermek amacıyla Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile Acil Yardım Hattı Protokolü imzaladı.

Beylikdüzü’nü geleceğe taşıyan, güçlü bir akıl: ''Beylikdüzü Aklı'' - Resim : 11

AFET RİSKİNE KARŞI HER AN HAZIR BİR AKIL

Beylikdüzü Belediyesi aynı zamanda gerçekleşmesi olası afetlere karşı bugünden hazır olmak için bilimsel projeler de üretiyor. Bu anlayışla, ilçeyi her türlü afete ve olumsuz doğa koşullarına karşı hazır hale getirmek için ilçeye 4 yeni tesis kazandırıldı.

Beylikdüzü’nü geleceğe taşıyan, güçlü bir akıl: ''Beylikdüzü Aklı'' - Resim : 12
Afet Anı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi

 Belediye tarafından afet öncesi, afet anı ve sonrası tüm süreçlerin yönetileceği Beylikdüzü Afet Anı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi, Beylikdüzü Mutfak, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ile Afet Sonrası Kapalı Barınma Alanı ve Lojistik Destek Merkezi hayata geçirildi.

Afet ve Acil Durum Yonetim Merkezi
Afet ve Acil Durum Yonetim Merkezi

 DAYANIŞMA KÖPRÜLERİ KURAN, DUYARLI BİR AKIL

 İhtiyaç sahibi ailelerin her zaman yanında olan Beylikdüzü Belediyesi, duyarlı bir akılla ilçede dayanışma köprüleri kuruyor. Belediyenin ihtiyaç sahibi ailelerin hayatlarına dokunan sosyal yardımları kapsamında; gıda alışveriş kartı, erzak yardımları, kıyafet, ayakkabı, çanta, kırtasiye malzemesi, bebek bezi ve sıcak yemek desteği sağlanıyor.

Beylikdüzü Mutfak’tan sıcak yemek, Gıda Bankası’ndan erzak yardımı, Dost Eller Mağazası’ndan ise ev eşyası, kıyafet ve ayakkabı yardımı yapılıyor.

Beylikdüzü’nü geleceğe taşıyan, güçlü bir akıl: ''Beylikdüzü Aklı'' - Resim : 14

Öte yandan üreten toplum bilincini güçlendirmek ve dayanışma ruhunu en üst seviyede tutmak adına 20 dönümlük bir alanda hayata geçirilen Yaşam Bahçesi ile şimdiye kadar 160 ton mahsul, on binlerce ihtiyaç sahibi haneye ücretsiz olarak ulaştırıldı. 

Beylikdüzü’nü geleceğe taşıyan, güçlü bir akıl: ''Beylikdüzü Aklı'' - Resim : 15

  • Beslenme Saati Türkiye’ye örnek oldu

Beylikdüzü Belediyesi’nin ilçedeki her çocuğun bir öğün sağlıklı gıdaya ücretsiz erişebilmesini sağlamak için hayata geçirdiği bir sosyal adalet projesi olan “Beylikdüzü Beslenme Saati” projesi tüm Türkiye’ye yayıldı. Başladığı günden bu yana toplam 110 bin beslenme paketinin çocuklara ücretsiz ulaştırıldığı proje Selvi Kılıçdaroğlu’nun desteğiyle “Türkiye Beslenme Saati”ne dönüştü. Belediye kurumsal logosunun bulunmadığı ve Beylikdüzü Mutfak’ta hazırlanan beslenme çantaları 10 mahallede oluşturulan 19 ayrı merkez üzerinden ailelere ulaştırılıyor.

Beylikdüzü’nü geleceğe taşıyan, güçlü bir akıl: ''Beylikdüzü Aklı'' - Resim : 16

  • “Yarına Umut Hareketi” ile öğrencilere destek

2014 yılından bu yana öğrenci burs programı yürüten Beylikdüzü Belediyesi, bu programın kapsamını biraz daha genişleterek “Yarına Umut Hareketi” başlattı. İlk olarak belediyenin müdürlüklerinin katılarak üniversite çağındaki öğrencilere destek verdiği projede, bağışçılar tarafından burs desteği verilmeye devam ediyor.

 GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIKAN BİR AKIL

 Geleceğe ışık tutan projeleri yaparken geçmişini de unutmayan ve geçmişine sahip çıkan Beylikdüzü Belediyesi; Yakuplu, Gürpınar ve Kavaklı Mahallerindeki köy içi alanları canlandırmak, bu alanları yenilemek ve yeniden kentsel yaşantıya katmak amacıyla hayata geçirdiği “3 Köy 3 Meydan” projesini hızla devam ettiriyor.

Gürpınar Köyiçi Meydanı
Gürpınar Köyiçi Meydanı
 Kavaklı Köyiçi Meydanı
 Kavaklı Köyiçi Meydanı
Yakuplu Köyiçi Meydanı
Yakuplu Köyiçi Meydanı