Bodrum Belediye Başkanı Aras: ''Hala biliyoruz: Çanakkale Geçilmez!''

Bodrum Belediye Başkanı Aras: ''Hala biliyoruz: Çanakkale Geçilmez!''
Güncelleme:

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yazılı mesaj yayımladı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yazılı mesaj yayımladı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle,  Çanakkale’nin her neferi ve her komutanıyla savaş tarihine işlendiğini ifade eden Başkan Aras mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çanakkale’de;

Dirileri için şerefli, ölüleri için şanlı bir tarih vardı. 

Çanakkale’de;

Nusret Mayın Gemisi, 57. Alay, o yıl mezun vermeyen lise, oyun çağında şehit düşen 15'liler vardı.

 Çanakkale’de,

Ölmeyi, dönmeye tercih edenler vardı.

Çanakkale’de;

Şehit düşen Seyit Onbaşı, Nazım Hikmet’in dayısı Mehmet Ali, Rıfat Ilgaz'ın abisi İsmail, İstanbullu Rum Dimitri, Diyarbakırlı Kürt Celal, Ağrılı Ermeni Vahran'da cisimleşen vatan sevgisi vardı…

Çanakkale; yüz binlerce insanın emperyalizm uğruna ölüme sürüklenmesiydi.

Çanakkale Deniz Zaferi, Anadolu halkının yiğitliği ve kahramanlığıyla tarihte önemli ve ayrı bir yere sahiptir. Bu zafer, dört bir yanda süren büyük savaşın akışını ve sonucunu doğrudan değiştirmiştir.

Çeliğin ve sanayinin devleri karşısında Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal 57. Alaya “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir…” emri ile Çanakkale her neferi ve her komutanıyla savaş tarihine işlenmiştir.

Çanakkale, tarihimizin en hüzünlü zaferlerinden biri olmakla beraber, yoksulluğa direnen bir milletin çağın en güçlü devletlerin akınına topyekûn direnişinin gerçek destanıdır.

Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır.

Bu onur, sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de Anadolu halkı için kahramanlık ve şeref abidesi olmuştur.

Atatürk’e inanmanın ve güvenmenin bu millet için en büyük ödülü, bağımsız yurt toprakları üzerinde kurulan laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti olmuştur.

 Bu uğurda gözünü kırpmadan savaşan ve sonsuzluğa uğurladığımız tüm gazi ve şehitlerimizi anıyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.

Ve hala biliyoruz: Çanakkale Geçilmez!”

Etiketler bodrum belediyesi