Bodrum Belediye Başkanı Aras, Kazan Dijital Haftası'na katıldı

Bodrum Belediye Başkanı Aras, Kazan Dijital Haftası'na katıldı
Güncelleme:

“Uluslararası 2022 Kazan Dijital Haftası Forumu” Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımıyla 21 – 24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti.

Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan kentinin Kazan Expo Sergi Merkezi’nde 21-24 Kasım tarihleri arasında, bu yıl 3.sü düzenlenen “Uluslararası 2022 Kazan Dijital Haftası Forumu” kapsamında, Türkiye’den Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkanları Yuvarlak Masası Oturumu’na katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da yer aldığı Belediye Başkanları Yuvarlak Masası Oturumu’nda, ev sahibi kent olarak Kazan Belediye Başkanı Metshin Ilsur başta olmak üzere Kırgızistan’dan Bişkek Belediyesi, Çin Halk Cumhuriyeti’nden Qiqihar, Dujiangyan ve Guangzhou yerel yönetimleri, Moldova’dan Kişinev Belediyesi ve Filistin’den El-Halil (Hebron) Belediyesi çeşitli temalarda sunumlar yaptı. Forumda başarılı uygulamalar, karşılıklı projeler ve kent yönetiminde farklı yaklaşım ve tecrübeler paylaşıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Kent Yönetiminde Dijital Dönüşüm” konu alanında “Akıllı Şehircilik Bodrum” adlı sunum ile Bodrum Belediyesi’nin akıllı şehir olma yolunda gerçekleştirdiği başarılı uygulamalarından, projeleri ve vizyonundan bahsetti. 

Bodrum Belediye Başkanı Aras “Kazan Dijital Haftası Forumu” kapsamında Kazan’da bulunduğu süre içinde, Kazan Belediye Başkanı Ilsur Metshin, T.C. Kazan Başkonsolosu İsmet Erikan ve Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ile görüşmeler gerçekleştirdi. T.C. Kazan Başkonsolosu İsmet Erikan ve eşi Ayşe Rezzan Erikan’ın daveti üzerine Kazan kentinin ulusal sanat galerisi Khazine’de, Türk Sanatçı Yalçın Gökçebağ’ın “Geçmiş Uzun Sürer” adlı sergisinin açılışına katılan Başkan Aras, Kazan Dijital Haftası’nın son gününde, Tataristan Cumhuriyeti tarafından düzenlenen gala akşam yemeğinde de bulundu.

Uluslararası 2022 Kazan Dijital Haftası Forumu’nda bu yıl, toplamda 860 konuşmacı, 32 katılımcı ülke ve toplamda 4 bin 600 katılımcı yer aldı. Forum kapsamında 10 ana tema üzerinden 120 etkinlik ve oturum gerçekleşti.