Ekim Geçidi 20'nci Yıl Sergisi, Kartal'da sanatseverlerle buluştu

Ekim Geçidi 20'nci Yıl Sergisi, Kartal'da sanatseverlerle buluştu
Güncelleme:

Türkiye’nin birçok şehrinde binlerce sanatseverin beğenisine sunulan, 20’inci yılında, 62 sanatçının birbirinden değerli eserleriyle yer aldığı, ‘Ekim Geçidi Sergisi’, Kartallı sanatseverler ile buluştu.

Kartal Belediyesi, bu yıl 20’incisi gerçekleşen, ‘Ekim Geçidi Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Proje sahibi Gülsün Erbil’in koordinatörlüğünde hazırlanan sergi, Kartal Belediyesi Ana Hizmet Binası eksi birinci (-1.) kat fuaye alanında açıldı. Sergide 62 sanatçının 62 eseri, yaşama dair birden fazla temayla beğeniye sunuldu.

Serginin açılış törenine, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Adem Uçar, Kartal Belediyesi Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanı Umut Daştan, belediye birim müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda Kartallı sanatsever katıldı.

“Ev Sahipliği Yapmaktan Mutluluk ve Onur Duyuyoruz”

Trio Müzik Grubu’nun da eşlik ettiği sergi açılışında Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, koordinatör Gülsün Erbil’e Kartal Belediyesi logosunun işlenmiş olduğu çini tabak takdiminde bulundu. Ardından bir konuşma gerçekleştiren Adem Uçar, “ Kültür ve sanatın başkenti olacağız şiarıyla çıktığımız bu yolda söylemlerimizin ne kadar gerçekçi ve doğru olduğunu gösteren muazzam bir çalışma ile yine sizlerin huzurundayız. Değerli sanatçılarımıza, hocalarımıza ve kendi ekibimize çok teşekkür ediyorum. Kartal’ın kapıları, sanat galerilerimizin kapıları size her zaman açıktır. Ekim Geçidi Sergisi’ne Kartal’da ev sahipliği yapmaktan mutluluk ve onur duyuyoruz.” diyerek düşüncelerini paylaştı.

“Kartal Belediyesi Tüm İmkanlarını Sundu”

Serginin kurucusu ve koordinatörü Gülsün Erbil de bir konuşma yaparak, “Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ve bize yardımcı olan tüm personele de teşekkür etmek istiyorum. 27 ilde, Anadolu’da yaptığımız halde İstanbul’da bir türlü mekan bulamıyoruz. Kartal Belediyesi ile görüştüğümüzde bu büyük sergiyi hemen kurduk. Bize bütün imkanlarını açtılar. Hepinize huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bu yıl 20’cisini yaptığımız Ekim Geçidini 27 il ve ilçede yaptık ve belki on binlerce sanatseverin beğenisine sunduk. Bugüne kadar sergimize, 1500’ün üzerinde sanatçı katıldı. Bizim İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz ‘Ekim Geçidi’ sergisine ise 64 sanatçı katıldı. Kartal Belediyesi bize mekân verdi. Bu Ekim Geçitlerinin özelliği Atatürk’e ve Cumhuriyete saygı nitelikli. Benim istediğim Ekim Geçitleri müzeleri açılsın ve o zaman mekânlarımız hazır olacak. Kartal Belediyesi ile de konuşmalara başladık.” ifadelerini kullandı.

Ekim Geçidi Sergisi, 30 Kasım Salı gününe kadar, Kartal Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda sanatseverleri ağırlamaya devam edecek.