İBB Meclisi'nin AK Partili üyelerinden TÜRGEV'e kıyak!

İBB Meclisi'nin AK Partili üyelerinden TÜRGEV'e kıyak!
Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun TÜRGEV’e tahsisini engellediği taşınmaz, İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti’nin oylarıyla AK Partili Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edildi.

Saraçhane’deki İBB merkez binasında dün gerçekleşen meclis toplantısı tartışmalı geçti. CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman’ın İBB'ye bağlı Şehir Hatları A.Ş'nin hurda hırsızlığı gerekçesiyle aralarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kuzenin de bulunduğu 4 isim hakkındaki suç duyurusunda bulunmasına ilişkin soru önergesi vermek istedi. Önerge AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oyları ile reddedildi.

Cumhuriyet gazetesinden Hazal Kaya'nın haberine göre İBB mülkiyetindeki onlarca taşınmazın AK Partili ilçe belediyelerine tahsis talebi de tartışma yarattı. Tahsisler arasında İmamoğlu’nun talimatıyla iptal edilen bir tahsisinin de yer alması dikkat çekti. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, arazilerin kamu yararı olanlar ve olmayanlar olarak tek bir maddede geçirilmek istendiğini belirterek bu karar sonrası TÜRGEV’in AK Parti grubuna teşekkür etmesi gerektiğini söyledi. Balyalı “İBB’nin inşaatını yaptığı ve seçim sonrasında bu yeri vermekten vazgeçen İmamoğlu’nu devre dışı bırakarak Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis ediyorlar. Sonrasını takip ederiz, bakalım ne açılacak. Ama şunu söyleyelim; verdirmeyiz” diye konuştu.

Hukuk Komisyonu Başkanı AK Partili Muhammet Kaynar ise kararın vakıfla bir ilgisinin bulunmadığını savundu.

PARİS PROTOKOLÜNE RET

İBB ile Paris Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalanmasıyla ilgili teklif AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. AK Parti Grubu “Fransa’nın son dönemlerde Türkiye aleyhine olan tavır ve çalışmaları sebebiyle” Paris ile işbirliği protokolü imzalanmasına karşı çıktı.

ELEKTRİKLİ FAYTONLARI İETT İŞLETECEK

Öte yandan atlı faytonların kaldırıldığı Adalar ilçesinde toplu taşıma hizmetinde kullanılacak elektrikli araçların İETT tarafından işletilmesine oy birliğiyle karar verildi. Elektrikli araçlar İETT tarafından işletilecek.
 

Cumhuriyet