İBB'den Marmaray'a indirim yanıtı! Marmaray, İBB'nin indirimine direniyor!

İBB'den Marmaray'a indirim yanıtı! Marmaray, İBB'nin indirimine direniyor!
Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'dan Marmaray'da indirim çıkışı: ''Marmaray’ın yürürlüğe girecek bir kararı beklemesine gerek yok. Hazır mısınız?''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Marmaray arasında öğrenci bileti indirimi konusunda sosyal medyada tartışma yaşandı.

Marmaray'ın resmi hesabından yapılan paylaşımlara İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "İBB yıllık 500 milyon lirasını sübvansiyon olarak Marmaray’a aktarıyor. Marmaray’ın indirim için Meclis kararı beklemesine gerek yok. Bakan beyi dinleyin, %40 indirimi derhal yapın. Bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Akaryakıta yapılan zamlardan sonra İstanbul'da da ulaşıma zam yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisinde alınan karar ile öğrenci kartlarına gelen yüzde 40'lık zammı İBB tarafından karşılanmasına karar verildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise dün yaptığı konuşmada AKP ve MHP tarafından alınan kararı veto edeceğini açıkladı.

 

"YALANCILIKTA ZİRVE YAPTILAR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Marmaray arasında da zam ve indirim tartışması sosyal medyaya taşındı. Marmaray'ın resmi Twitter hesabından "Yalancılıkta zirve yaptılar! Öğrenci tarifesi kararı yürürlüğe girerse Marmaray sübvansiyonunu sağlayacaktır." paylaşımı yapıldı.

"BAKMAYIN TWITTER'DA HAVA ATMASINA"

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise Marmaray'ın paylaşımına yanıt vererek indirim taleplerini 48 saatte uygulayacaklarını ifade etti. Ongun paylaşımında "İBB yıllık 500 milyon lirasını sübvansiyon olarak Marmaray’a aktarıyor. Bakmayın Twitter’da hava atmasına. Marmaray’ı yönetenlerin %40 indirim talebini 48 saatte uygularız. Marmaray’ın yürürlüğe girecek bir kararı beklemesine gerek yok. Hazır mısınız?" diye sordu.

Marmaray resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla Ongun'a yanıt verdi. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Yalanda sınır tanımıyorlar.
İşin aslı;

Marmaray'a İstanbulkart ile ödeme yapılır.
Bu ödemenin TAMAMI İBB'nin havuzuna gider.
İBB bu paradan hizmet bedeli alır.
Marmaray'a buradan gelen 2021 yılında 385 Milyon TL’dir. Yalanın boyutunu da siz hesaplayın. 385 Milyon TL Marmaray’ın bilet geliri. %40 zam yapan İBB! Meclis kararını uygulayın, biz hazırız. Yalanı manipülasyonu bırakın İstanbulluları düşünün."

"DERHAL YAPIN BEKLİYORUZ"

Murat Ongun ise Marmaray'ın bu sözlerine "Marmaray’ın indirim için Meclis kararı beklemesine gerek yok. Bakan beyi dinleyin, %40 indirimi derhal yapın. Bekliyoruz." şeklinde cevap verdi.