İBB'nin devraldığı otogarda temizlik başladı

Güncelleme:

Son dönemde tartışmalara konu olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin devraldığı İstanbul Otogarı'nda yıkım ve temizlik başladı. Belediye birimleri otogardaki metruk alanları yıkarak temizlik ve aydınlatma çalışmlarının başladığını duyurdu.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bir süre önce devraldığı Esenler Otogarı’nda yıkıma ve temizliğe başladı. Belediye çalışanları bu sabah otogarın alt katlarında bulunan metruk yerlerin temizlik ve aydınlatma çalışmasını gerçekleştiriyor.

İBB Ulaşım Daire Başkanı Taylan Engin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ekiplerimiz bugün sabah itibariyle Büyük İstanbul Otıogarı’nda amaç dışı kullanımları engellemek ve alanı temizlemek için girişimde bulundular. Etap etap tahliye planı yapıldı, önceden duyurular yapıldı. Otogarın alt katlarını bu şekilde yıkıyoruz, temizliğini yapıyoruz, aydınlatmasını yapıyoruz ve daha güvenli bir hale getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediye, otogarda hijyen ve görüntü kirliliği yaratan tüm yapıların yıkıldığını aktarırken, o bölgelere sosyal alanlar yapılacağını açıkladı.