İBB'nin sokağa çıkma kısıtlamasındaki ulaşım planı

İBB'nin sokağa çıkma kısıtlamasındaki ulaşım planı
Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 4 gün uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması boyunca geçerli olacak olan toplu ulaşım planını açıklad.

İBB tarafından yapılan toplu ulaşım planı açıklamasına göre, İstanbul'da 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması süresince raylı sistemlerde kısıtlı ulaşıma gidildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İstanbul genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak 16 Mayıs Cumartesi ve 17 Mayıs Pazar günleri sabah 07.00-10.00 ve akşam 17.00-20.00 saatleri arasında, 18 Mayıs Pazartesi ve 19 Mayıs Salı günleri 07.00-20.00 saatleri arasında işletme yapılacaktır. Sokağa çıkma kısıtlaması süresince M6 Levent-Boğaziçi Ü./Hisarüstü metro ile F1 Taksim-Kabataş füniküler hatları ve daha önce açıklandığı üzere T3 Kadıköy-Moda tramvay, TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti teleferik hatlarımızda işletme yapılmayacaktır.

İşletme süresince daha önce almış olduğumuz kararlara uygun olarak yüzde 25 doluluğun üzerine çıkılmayacak şekilde planlama yapılmış olup, yolcularımızın İl Hıfzıssıhha Meclisi kararı ile yayınlanmış olan istasyon ve araçlarımızdaki sosyal mesafe kurallarına uymaları gerekmektedir."