İki ayağını da kullanamıyordu; imdadına Sarıyer Belediyesi yetişti

İki ayağını da kullanamıyordu; imdadına Sarıyer Belediyesi yetişti
Güncelleme:

Belki şiddet gördü, belki de bir araba çarpıp kaçtı. O da herkes gibi yürüyüp koşarken, bir gün iki ayağını birden kullanamaz hale geldi. Tüm bu yaşadıklarının ardından Sarıyer Belediyesi’nin merhametli personelleriyle karşılaşmak ise onun şansı oldu.

Yürümekte zorluk çeken Dost, henüz iki yaşındayken Safiye Kaya Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi personeli tarafından sokakta fark edildi. O günden sonra hayatı değişen Dost’un kas yapısının gelişmesi için hummalı bir çalışma başlatıldı. Sarıyer Belediyesi personelinin yaptığı yürüteçle tedavi görmeye başlayan köpeğin mucizelerle dolu hayatı şimdi eskisinden de iyi.

TEKERLEKLİ SANDALYE BU KEZ BİR KÖPEĞE UMUT OLDU

Arka ayaklarını kullanamayan köpek, Sarıyer Belediyesi sayesinde yeniden kendi başına yürüyüp koşmaya başladı. Hasta hayvanların günlük bakımları ve temizlikleriyle ilgilenen Sarıyer Belediyesi Safiye Kaya Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi personeli Uğur Akyol, belinden darbe almış ve yürüyemez hale gelmiş bir köpeğe umut oldu. Adını Dost koydukları köpeğin kas yapısının gelişmeye ihtiyacı olduğunu veteriner hekimden öğrenen Akyol, kendini kaldırmakta güçlük çeken köpeğin kaslarının daha da güçsüzleşmesini önlemek için bir tekerlekli sandalye tasarladı. Yapılan tekerlekli sandalye köpeğin arka ayaklarını havaya kaldırarak yürümesine destek oldu. Milimetrik olarak ayarlanan yürüteç köpeğin arka ayaklarına hem çok yüklenmemesini hem de kullanılmamaktan tembelleşmesini engellemiş oldu.

ŞİMDİ KOŞUP OYNAYABİLİYOR

Çalışmaların sonunda iki tekerlekli,  belden destekli bir araba ortaya çıkaran Akyol, yürütece kavuşan köpeğin yaşadığı tedavi sürecini şu sözlerle anlatıyor: “Bulduğumuz zaman yürüyemeyen köpek, önce rehabilitasyon merkezimizde veteriner hekimlerimiz tarafından ayrıntılı olarak muayene edildi. Çekilen röntgenlerde operasyonluk bir durum olmadığını sadece tekerlekli sandalye ile desteklenerek tedavi edilmesi gerektiğine karar verildi. Bir yıl boyunca ona burada tüm personel çok iyi baktı. Üzerine titredik. Düzenli olarak yürüteçle hareket etmesini sağlamaya özen gösterdik. Şimdi eskisi gibi yürütece ihtiyaç duymadan hareket edebiliyor.

DOST’U SAHİPLENDİRMEK ZOR OLACAK

“Onu evlat gibi sahiplenecek, gerçekten çok iyi bakabilecek birisi olursa teslim edebiliriz” diyen Akyol, “Dost, burada bir tek benimle değil tüm arkadaşlarımla duygusal bir bağ oluşturdu. Yaşadığımız bu olay hepimizi çok heyecanlandırdı. Çünkü bunu başarabilmemiz aynı durumdaki diğer köpekler için de umut oldu. Bu hikâye bize güç verdi. Tedavi süresi boyunca onun için evimizden özel yemekler getirdik. Süreç tabi ki zorlu geçti. Ama başardık. Şimdi rehabilitasyon merkezinin açık kısmında bizimle beraber zaman geçiriyor” dedi.