İmamoğlu: ''İslam coğrafyasında çözüm oluşacaksa hala bunun merkezi İstanbul'dur''

İmamoğlu: ''İslam coğrafyasında çözüm oluşacaksa hala bunun merkezi İstanbul'dur''
Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk Ocakları İslam Dünyası Meseleleri ve Çözüm Yolları Sempozyumu'nda "İslam coğrafyasında çözüm oluşacaksa hala bunun merkezi İstanbul'dur" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İBB'nin organizasyonuna destek verdiği Türk Ocakları İslam Dünyası Meseleleri ve Çözüm Yolları Sempozyumu'na açıklamalarda bulundu. 

İmamoğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

İstanbul, İslam coğrafyasının yüzyıllardır başkenti. Binlerce yıldır da dünyanın başkenti. İstanbul en doğru hamlelerin vücut bulduğu bir şehir olursa tüm dünya mutlu olur. Böyle bir buluşmayı sağladığınız için size yürekten teşekkür ediyorum. İslam coğrafyasında sorun çözümü oluşacaksa hala bunun merkezi İstanbul'dur. Bir tesadüf daha var: Ben de elhamdülillah Müslümanım. Bireysel olarak da katkı sunmanın keyfini yaşıyorum.

İyiliğin kudretine olan güvenimi yitirirsem insanlığa olan inancımı da yitireceğimi biliyorum. Bu benim genetiğimden gelen, geçmişimden gelen bir terbiye olduğunu da ifade etmek isterim. Yüce yaradanın adaletine, merhametine, şevkatine inanan birinin bu duygulardan başkasını esirgemesi mümkün mü? Vicdanımız yüreğimiz bunun mümkün olmayacağını her zaman söylüyor. Dini kutsallık adına korkunç şeyler yapıldığını hepimiz biliyoruz, görüyoruz ve üzülüyoruz.

Belki de yaşanan bu sorunlar dönem dönem en önemli meselemiz olmalı. Her şeyden önce iyi insan olmanın kendiliğinden edineceğimiz bir özellik olmadığını bilmemiz gerekiyor. 

 Hiç kimseyi inancı, kimliği nedeniyle kötü kabul etmek mümkün mü? "Amaca giden yolda her şey mübahtır" diye bir düşünce olması kabul edilebilir mi? Araçlar amaçları lekeleyebilir.