İmamoğlu Taksim’de: ''Her sabah Taksim'e geleceğim''

İmamoğlu Taksim’de: ''Her sabah Taksim'e geleceğim''
Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim İstiklal Caddesi’nde patlamanın olduğu noktada ölenlerin anısına çelenk bıraktı.

Taksim’in en işlek sokaklarından olan İstiklal Caddesi’nde bombalı terör saldırısı meydana geldi. Patlamada 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi de yaralandı. Yapılan son açıklamada 39 yaralının taburcu edildiği öğrenildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, patlamanın meydana geldiği İstiklal Caddesi’ne giderek esnafa ziyarette bulundu. Birlikte olmanın önemine dikkat çeken İmamoğlu, “Başımız sağ olsun. Her sabah buraya geleceğim. Merak etmeyin. Her şey güzel olacak” diye konuştu.

İmamoğlu, “Terör örgütlerini dün en üst seviyede kınadığımız gibi şimdi de kınıyoruz. Bizler omuz omuzayız. Bir arada mücadelemizi vereceğiz. Tekrar başımız sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“SAKSILARA SUÇ BULMAK DEĞİL SAKSILARI ÇALIŞTIRMAK LAZIM”

İstiklal Caddesi üzerindeki beton saksıların banklarının sökülmesine ilişkin konuşan İmamoğlu şunları kaydetti:

“Burası normalleşene kadar her sabah gelip esnafla çay içeceğim. Biz bugünlerde bir arada olmalıyız. Kalkıp da bir saksıya kusur bulmak kafası doğru bir kafa değil. Ortak akılla saksılara göz koymak, saksılara suç bulmak değil de saksıları çalıştırmak lazım.”