İmamoğlu'ndan Diyarbakır'da kayyum mesajı

İmamoğlu'ndan Diyarbakır'da kayyum mesajı
Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Diyarbakır'da açıklamalarda bulundu. Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyım atamalarıyla ilgili "Nefesimizin ne kadar daraldığını İstanbul'da hissettik" diyen Ekrem İmamoğlu kayyım atamalarına tepki göstererek, "Umarım bu yanlış en kısa zamanda çözülür" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gittiği Diyarbakır’da partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Batman’da bir düğüne katılmak üzere Diyarbakır’a geldiğini söyleyen İmamoğlu üç belediye başkanının görevden alınmasını eleştirdi. "Nefesimizin ne kadar daraldığını İstanbul'da hissettik" diyen İmamoğlu kayyım atamalarına tepki göstererek, "Umarım bu yanlış en kısa zamanda çözülür" diye konuştu.

Havalanına iner inmez Diyarbakır’ın sıcağını hissetiklerini söyleyen İmamoğlu konuşmasına teşekkür ederek başladı.

 

İmamoğlu, "Kıymetli basın mensubu arkadaşlarım Diyarbakır'dayız ve gerçekten Diyarbakır'ın sıcak karşılaması bize bütün sıcaklığını havaalanında hissettirdi. Çok mutlu oldum, beni karşıladılar. Seçim öncesi bir gencimiz sosyal medyadan gelip kampanyanda çalışacağım, düğünümü erteliyorum demişti. Düğünümü seçimden sonra sizinle beraber yapmak istiyorum demişti. Bu sosyal medyada da baya gündem olmuştu. Mutlaka düğününe katılacağım demiştim. Böyle bir seyahat planlanmıştı. Diyarbakır üzerinden de geçerek selamlamayı arzu etmiştik. Tabii bu seyahat bir düğüne gidişin yanı sıra farklı anlamlar da kazandırdı. Elbette Diyarbakır'a gelip bu kadim kenti hissetmek çok değerli. Ben iki yıl önce ilk kez geldiğimde çok etkilenmiştim. Böyle güzel ve kadim bir kentin birçok medeniyeti içerisinde barındırmış, farklı etnik grupları içerisinde barındırmış şehrimizi elbette gönül farklı bir noktada görmek ister. Gerçekten ilgi duyulan, gelinip gezilen bir kent olmasını arzu ederim. Ancak bugün yüklenen anlam gereği benim sizlere elbette birkaç şey söylemem lazım." diye konuştu. 

İmamoğlu, “Farklı inançları, kültürleri barındırmış bir ilimizi gönül daha farklı bir yerde görmek ister. Yüklenen anlam gereği benim sizlere bir kaç şey söylemem lazım. Çok değerli bir seçim süreci yaşadık. İstanbul’da bir nevi iki turu olması çok daha önem kattı.

Vatandaşlarımızın büyük bir kısmının, demokrasiye sahip çıkma duygusu ispat olmuştur İstanbul’da. Vatanbaş nezdinde bunu söylüyorum. Günün sonunda demokrasi kazanmıştır.” dedi.

Cumhuriyet, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve mili irade kavramların içini boşaltmanın ‘demokrasiye yapılacak en büyük kötülük’ olduğunu söyleyen İmamoğlu “Hangi siyasi görüşten, hangi inançtan, hangi kökenden olursa olsun. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ” dedi.

Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyım atanmasını ‘gaflet ve delalettir’ olarak değerlendiren İmamoğlu, “Farklı kurallar uygulamaya kalkmak kabul edilemez. Ne yazık ki Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanlarına ve seçmenlerine yönelik ayrımcı tavır hepimizi üzmektedir.” diye konuştu
 

Seçiniz...