İSKİ koronavirüsü fırsata çevirdi

İSKİ koronavirüsü fırsata çevirdi
Güncelleme:

İSKİ, Koronavirüs nedeniyle İstanbul’da trafiğin azalmasını fırsat bilerek yıllardır çözülememiş ve kangren haline gelmiş sorunların kalıcı çözümü için çalışmalarına başladı.

Bu haftasonu Kadıköy Rıhtım Caddesi – Göztepe -  Üsküdar Salacak Sahili ve Beykoz’da çok önemli çalışmalar yürütüldü.

Üsküdar Meydanı’nda yaşanan su baskınları başta olmak üzere bir çok noktada yaşanan alt yapı sorunlarını kalıcı olarak çözecek altyapı çalışmalarından bazıları ;

1 - Kadıköy İlçesi Rıhtım Caddesi’nde uzun yıllardır çözülememiş olan atıksu ve yağmursuyu sorununu çözmek için 1500 metre uzunluğunda atıksu ve yağmursuyu hattı inşa çalışmaları başladı.  Çalışmamız kapsamında bölgenin içmesuyu iletim hattı da yenileniyor.

2 - Üsküdar Meydanı’nda her şiddetli yağış sonrası yaşanan ve adeta denizle karanın birleşmesine neden olan yağmursuyu baskınlarına son verecek 11.8 km uzunluğundaki yağmur suyu tüneli ve kolektörünün denize bağlantı çalışmaları yapılıyor.+

3 - Beykoz Sahilinde ekonomik ömrünü tamamlamış olan 800 milimetre çapında ve 120 metre uzunluğundaki içmesuyu ana isale hattımızı yenileme çalışmasını tamamladık.

4 - Kurbağalıdere Islah Çalışmaları kapsamında Göztepe E-5 Köprüsü geçişi tamamlanarak trafik Harem – Ankara istikametinde açıldı.