İstanbul Barajları'ndan müjdeli haber! İSKİ açıkladı

İstanbul Barajları'ndan müjdeli haber! İSKİ açıkladı
Güncelleme:

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, kente su sağlayan barajlardaki doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 26.92 olarak ölçüldü.

Kuraklığın pençesindeki İstanbul'da son günlerde yağan yağmurlar barajların doluluk oranını yüzde 25'e çıkarttı.

Son yıllarda kış aylarında beklenen mevsimsel yağışların düşmemesi, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde kuraklık riskini ciddi bir boyuta taşıdı. Özellikle geçen yılın kış döneminin yağışsız geçmesi İstanbul'un düşüşte olan su seviyesini daha da etkiledi.

YAĞIŞLAR SEVİNDİRDİ

Geçen yılın aynı döneminde yüzde 36,67 olan doluluk oranı bu sene yüzde 19,16 seviyesine kadar geriledi. Uzmanlar psikolojik sınır olarak yüzde 20'yi belirlerken, cumartesi günü başlayan sağanak yağış İstanbulluları sevindirdi.

 Cumartesi gününden bu yana aralıklarla yağan yağmurun barajlardaki doluluk oranını nasıl etkilediği de merak edildi. 9 Ocak Cumartesi günü yüzde 19,16 olan doluluk oranı son verilere göre yüzde 26,92'ye kadar yükseldi. Yaklaşık olarak bir haftalık süreçte barajların doluluk oranında yüzde 7,76 artış yaşandı.

BARAJLARIN DOLULUK ORANLARI

Istrancalar Barajı: %97,39

Terkos Barajı: %30,20

Sazlıdere Barajı: %7,67

Büyükçekmece Barajı: %27,41

Alibeyköy Barajı: %37,11

Ömerli Barajı: %21,63

 Darlık Barajı: %47,16

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı son verilere göre İstanbul'da yağışlar etkili olmaya devam edecek. Yarından itibaren kar yağışı beklenen İstanbul'da barajların doluluk oranının hafta bitmeden yüzde 30-35 seviyesine çıkması bekleniyor.

 

Seçiniz...