İstanbul Valisi'nden Beylikdüzü'ne ziyaret

İstanbul Valisi'nden Beylikdüzü'ne ziyaret
Güncelleme:

İstanbul genelinde yürütülen Dinamik Denetim Modeli kapsamında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Beylikdüzü esnafını ziyaret etti. Beylikdüzü Kaymakamı Mustafa Altınpınar ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın da eşlik ettiği ziyarette esnafın kontrollü normalleşme sürecinde kurallara uyup uymadığı denetlenerek bilgilendirmeler yapıldı.

İstanbul genelinde yürütülen Dinamik Denetim Modeli kapsamında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Beylikdüzü esnafını ziyaret etti. Beylikdüzü Kaymakamı Mustafa Altınpınar ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın da eşlik ettiği ziyarette esnafın kontrollü normalleşme sürecinde kurallara uyup uymadığı denetlenerek bilgilendirmeler yapıldı. Denetimin ardından Başkan Çalık, Beylikdüzü Afet Anı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ve Gürpınar Polis Merkezi Amirliği ilgili detaylı bilgileri proje alanlarına gerçekleştirilen ziyaretlerde aktardı.

 İstanbul’un koronavirüs risk haritasında yüksek riskli turuncu kategoride yer almasıyla birlikte İstanbul Valiliği “Hedef Mavi Kategori” mottosu ile Dinamik Denetim Modeli’ne geçiş yaptı. İstanbul genelinde denetimlerin sıklaştırıldığı uygulama kapsamında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve beraberindeki heyet, Beylikdüzü Marmara Mahallesi esnafını denetleyerek bilgilendirmelerde bulundu. Beylikdüzü Kaymakamı Mustafa Altınpınar ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın da eşlik ettiği denetimde Beylikdüzü esnafının sosyal mesafe, yüzde 50 kapasite, hijyen ve maske gibi kurallara uyup uymadığı kontrol edildi. Yapılan denetimin ardından Başkan Çalık, Beylikdüzü’nde yapımı tamamlanan Beylikdüzü Afet Anı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ve yapımı hızla devam eden Gürpınar Polis Merkezi Amirliği projeleriyle ilgili bilgiler paylaştı.

 “İstanbul’un mavi kategoride yer alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

 Kontrollü normalleşme sürecinde de önlem ve tedbiri elden bırakmadan Beylikdüzü’nde oldukça iyi bir süreç yönetildiğini belirten Başkan Çalık, “Ülkemizde ilk koronavirüs vakasının açıklanmasıyla birlikte belediyemizin tüm birimleriyle sahadaydık. Süreç boyunca tüm tedbirlerimizi alarak birçok hizmeti gerçekleştirirken projelerimizi de ilçemize kazandırmaya devam ettik. Bugün İstanbul Valimiz ve Beylikdüzü Kaymakamımız ile esnafımıza yaptığımız ziyaretlerin ardından önemli üç proje alanımızı da gezdik. Denetim ve tedbirleri üst seviyede tutarak İstanbul’un risksiz mavi kategoride yer alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.