İstanbul'da Ekrem İmamoğlu izdihamı

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu izdihamı
Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Fethi Paşa Konağı’ndaki çalışmalarını bitirdikten sonra, kurmaylarıyla birlikte akşam saatlerinde İstanbul’un eski güzelliğini koruyan mahallelerinden Kuzguncuk’a geldi.

 İmamoğlu, semtteki incelemelerine Kuzguncuk İskelesi’nden başladı. Kısa bir süre iskelede kalan İmamoğlu, çıkışta kalabalık bir vatandaş topluluğu ile karşılaştı. İmamoğlu’nun semtte olduğunu öğrenen vatandaşlar, kısa sürede hatırı sayılır bir kalabalık oluşturdu.

İmamoğlu’na gösterilen yoğun ilgi zaman zaman izdihama dönüştü. İmamoğlu, bu nedenle Kuzguncuk Bostanı’nda yapmak istediği inceleme gezisini gerçekleştiremedi. Semtteki bir kahvenin önünde Kuzguncuk Mahallesi Muhtarı Ali Faik Kaptan ile bir araya gelen İmamoğlu, bölge sakinlerinden semtin sorunlarını dinledi.

Sokak saksısı üzerinden konuştu

İmamoğlu, mahallelilerden ve muhtardan, kaldırım işgallerinden kanalizasyon sıkıntısına, sokak hayvanlarından Kuzguncuk Bostanı’ndaki problemlere kadar bütün sorunlarla ilgili bilgi aldı. Bu sırada Kuzguncuklular Derneği üyeleri, İmamoğlu’na bostanla ilgili hazırladıkları dosyayı iletti. İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, dosyayı İmamoğlu’ndan teslim aldı.

Kalabalığa sesini duyurmak için sokak saksının üzerine çıkan İmamoğlu, şöyle dedi: “Konuşmak için çıkmadım. Gezmeye geldim ama oldukça kalabalığız. Ben, yarın, en geç öbür gün buraya bir heyet yolluyorum. Muhtarımız onlara önderlik yapacak. Derneğimiz ve diğer yetkili arkadaşlar katılsınlar. Bostan dahil, cadde dahil, kaldırım dahil, alt yapı, kanalizasyon dahil tespitleri yapacaklar. Çözüm ve takvimini bana sunacaklar. Sonra ben, kahvenizi içmeye geleceğim.”