Kadıköy Belediyesi sağlık bülteni yayında

Kadıköy Belediyesi sağlık bülteni yayında
Güncelleme:

Kadıköy Belediyesinin uzman doktorları ile birlikte hazırladığı, Sağlık Bülteni dergisi elektronik ortamda ilk sayısını yayımladı.

Kadıköy Belediyesi sağlıklı şehir, sağlıklı Kadıköy ilkesinden yola çıkarak Kadıköy ilçesinde verdiği sağlık hizmetlerine her geçen gün bir yenisini ekliyor. Bunlardan bir tanesi de Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün, belediyenin sağlık birimlerinde görevli uzman doktorlarıyla birlikte hazırladığı; aylık, ücretsiz erişime açılan Sağlık Bülteni.

Bültende özellikle son günlerde yaygın olan mevsimsel “grip nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, soğuk algınlığından farkı nedir, gripten nasıl korunabilirim, risk altında mıyım?” gibi soruların yanıtlarını bulmak mümkün. Kadın sağlığında erken tanılamayı sağlayan Mamografi işleminin detaylarına ilişkin uzman doktorların anlatımı; çocuk ruh sağlığı, çocuklarda yaygın hastalıklar, ağız ve diş hastalıkları gibi birçok sağlık konularında merak edilenlere ilişkin bilgilendirici metinler de bültende yer alıyor.

Belediyenin sağlık üzerine düzenlediği seminerleri, atölye çalışmaları ve etkinlikleriyle ilgili bilgilerin de yer aldığı bültene Kadıköy Belediyesi’nin web sayfasından ulaşılabilir.