Kanal İstanbul'a karşı olanların oranı %60'a ulaştı!

Kanal İstanbul'a karşı olanların oranı %60'a ulaştı!
Güncelleme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün akşam saatlerinde, CHP İstanbul milletvekilleriyle bir araya gelerek, yaklaşık 7 aylık yönetim süreciyle ilgili bilgiler paylaştı.

Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'a karşı olanların yüzde 60'a ulaştığını söyledi. 

Depreme ilişkin açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da 2020 yılı içinde 10 milyarlık net yatırım yapacaklarını vurgulayarak, sözlerini, şöyle noktaladı. 

“Hemen hemen her ay 10 civarında yeni yatırımımızı göreceksiniz. 2020’de kreşlerimiz hariç 100’den fazla yatırımımızın açılışını yapacağız. Çok verimli bir 2020 yılını hazırlıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, bize engel olamayacaklar. Bir kamuoyu desteği elde ettiğimizi görüyorum. Yaptığımız araştırmalarda, bize olan desteğin de paralel bir şekilde büyüdüğünü görüyoruz. Örneğin; Kanal İstanbul’a karşı duruşun nasıl değiştiğini biz ölçmüş durumdayız. Bu konu ilk gündeme atıldığında, ‘İhaleye çıkıyoruz’ denildiğinde yaptığımız bir araştırmada, yüzde 56-57’lere varan destek oranı vardı, yani pozitif bakan oranı vardı. Bu, şu anda tam tersine döndü. Yüzde 56-57 civarında negatif bakan bir vatandaşa dönüştü. Hatta bunun yüzde 60’ların üzerine çıktığını düşünüyoruz bugünlerde. Hem Genel Merkez’in hem bizlerin yaptığı çapraz birtakım anketlerde de olumlu bakışın sürdüğünü, hatta büyüdüğünü, İstanbul halkı tarafından benimsendiğini görüyoruz. Bunların herbirisi bizi daha da motive ediyor. Yapacak çok işimiz olduğunu bize hissettiriyor. İnşallah bu kutsal şehrin, bütün konularına ilgi duyan, çözüm için mücadele eden bir yönetim olacağız” şeklinde noktaladı.