Kartal'da Atatürk sevgisini yapraklar ile sokağa yazdılar

Kartal'da Atatürk sevgisini yapraklar ile sokağa yazdılar
Güncelleme:

Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü işçileri, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 83. yıl dönümünde ilginç bir etkinliğe imza attı. Gün boyunca Kartal’ın sokaklarını temizleyen işçiler, sonbaharda dökülen çınar yapraklarını kullanarak sokağa Atatürk’ün adını yazarak Ulu Önder’i andı.

Kordonboyu Mahallesi’nde sokakların süpürülmesi görevini yapan temizlik işçileri, sabah erken saatte mesaiye başlarken 10 Kasım’ı ve Atatürk’ü farklı bir yöntemle anmak istedi. Sonbaharın etkisiyle dökülen çınar yapraklarını kullanmak isteyen işçiler, Akdeniz Caddesi’ne Atatürk’e atfen ATAM ve sonu sonsuzluk işareti olan 1938 yazdılar.

Kurumuş yapraklar ile yazılan yazılar, zaman zaman rüzgârın azizliğine uğrasa da sonunda işçilerin azmi galip geldi ve yazı tamamlandı. İşçilerin bu gayreti çevre sakinlerinin de beğenisini kazandı.

Tarihe geçen en önemli sözlerinden biri olan ve “Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz” diyen Atatürk’ün adı, Kordonboyu Mahallesi Akdeniz Caddesi’nde yaprakların üzerinde bir süre durduktan sonra yine işçiler ve makineler tarafından sokak süpürülerek kuru yapraklardan arındırıldı.