Kartal'daki ibadethaneler bayrama hazır

Kartal'daki ibadethaneler bayrama hazır
Güncelleme:

Koronavirüs salgını ile birlikte hummalı bir çalışma yürüten Kartal Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ilçede bulunan ibadethanelerde dezenfekte işlemlerini tamamladı.

Salgın süreci boyunca 5 milyon metrekare kapalı alanı Nano Gümüş İyon Teknolojisi ile dezenfekte ederek adından söz ettiren Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde de çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Vatandaşların ibadetlerini hijyenik bir ortamda yerine getirebilmeleri için ilçedeki tüm camiler ve cemevi, ekiplerin yoğun çalışması ile bayrama hazır hale getirildi.

Kurban kesim alanlarında da hijyen ve sağlık önlemlerini sıkılaştıran Kartal Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bu yıl pandemi sürecine denk gelen Kurban Bayramı’nda vatandaşların kişisel sağlığına azami seviyede özen gösterip, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaları gerektiği bildirildi.

“Halk Sağlığı Bizim İçin Öncelikli”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal’da korona virüsü salgınının başladığı ilk günlerden itibaren, halk sağlığı için yoğun çalışmalar gerçekleştirildiğini kaydederek, “Kurban Bayramı’na sayılı günler kala komşularımızın sağlığı için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kurban kesim yerlerindeki çalışmalarımızı son sürat sürdürürken, ilçemizdeki tüm cami ve cemevlerimizi dezenfekte ettik. Kartal Belediyesi olarak, halk sağlığını öncelikli kılmaya devam ediyoruz. İnanıyoruz ki, bu salgın günlerini uyarı ve önemleri dikkate alarak hep birlikte atlatacağız” ifadelerini kullandı.