Kartal'ın yenilenen parkları yeniden vatandaşların hizmetinde

Kartal'ın yenilenen parkları yeniden vatandaşların hizmetinde
Güncelleme:

Kartal Belediyesi, ilçe genelinde yürüttüğü yeşil alan ve park çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Covid 19 pandemisinin başladığı günden bugüne kadar ilçe genelinde yürüttüğü çalışmalara hız veren Kartal Belediyesi, yeşil alan miktarını artırmak için çalışmalara devam ediyor.

Kartallıların yeşil ve doğayla buluşması adına hem yeni park yapımı, hem de var olan parkların yenileme çalışmalarını sürdüren Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bu süreçte çalışmalarını hızlandırdı. Pandemi döneminde yenilenen ve yeni açılan parklar vatandaşlar tarafından İlgi gördü.

Tüm dünyayı etkisine alan Covid 19 pandemisi nedeniyle son bir yıl içerisinde yeşil alan miktarının vatandaşlar için önemi bir kez daha önem kazandı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ilçe genelindeki yeşil alan ve park sayısını artırmak için proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Yakacık Mahallesi’ndeki Bayram Demirkol Parkı yenilenen görünümüyle vatandaşların hizmetine açıldı. Atalar Spor Tesisi ve Karlıktepe Mahallesi Çamlık Parkı olmak üzere Kartal’da bulunan yeşil alan ve parklar yeniden düzenlenerek, yenileme çalışmalarının ardından vatandaşların kullanımına açıldı. Yenilenen parkların tamamına yeni çimler serilirken, eskiden kum olan çocuk oyun alanlarının zemini de kauçuk ile değiştirildi, yeni yürüyüş alanları oluşturuldu. Hizmete giren Atalar Spor Tesisi ile yeni bir kafeterya ve spor sahası ilçeye kazandırılırken, Bayram Demirkol Parkı’nda bulunan kafeterya da yenilenerek kullanım alanı büyütüldü.  Yürüyüş ve koşu parkurları yapılarak, oturma - dinlenme alanı, çocuk oyun alanı, mevcut amfi alanı ve havuz çevresinin zemin değişimi de gerçekleştirildi.