Kartallılar Aşure Günü’nde Bir Araya Geldi

Kartallılar Aşure Günü’nde Bir Araya Geldi
Güncelleme:

Kartal Belediyesi, Kartal Cemevi Vakfı işbirliği ile Muharrem Ayı’nın Yas-ı Matem orucunun sona ermesiyle birlikte, ilçe meydanında ‘Aşure Günü’ programı düzenledi. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlara Aşure ikramında bulunuldu.

Kartal Meydanı’nda düzenlenen ‘Aşure Günü’ etkinliğine; İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın ve Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen, İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş, siyasi parti temsilcileri,mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın, etkinliğe katılan tüm misafirlere Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in bu yıl Hacı Bektaş’ta düzenlenen 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerinde katılmasından dolayı bugün ki programa da yer almadığını belirterek kendisinin selam ve sevgilerini iletti.

Aşure Günü’nün  ülkemizde birlik ve beraberlik anlayışı üzerinde önemli bir ortak değer olduğuna vurgu yaparak  öncelikle Muharrem Ayı’nda tutulan oruçların  hak katından kabul olmasını dileyerek etkinliğe katılan herkese teşekkür etti

Etkinliğin devamında, Aşure Günü’nde bir araya gelen vatandaşlar, Cemevi Dedesi Celal Özer’in okuduğu duaya katıldı. Okunan duanın ardından vatandaşlara aşure ikram edildi.