Küçükçekmece Belediyesi 700'ü aşkın sporcu ile Spor Festivali'ne hazırlanıyor

Küçükçekmece Belediyesi 700'ü aşkın sporcu ile Spor Festivali'ne hazırlanıyor
Güncelleme:

Küçükçekmece Belediyesi tarafından 7-8 Ağustos 2021 tarihlerinde Atakent Menekşe Parkı’nda düzenlenecek olan Spor Festivali’nin basın toplantısı Belediye Başkanlığı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi. Toplantıya; Anadolu Efes ve Türk Milli Basketbol Takımı'nda uzun süre görev yapmış eski basketbol oyuncusu Tamer Oyguç ve Avrupa Voleybol Kulübü Profesyonel Voleybol oyuncusu Batuhan Gülmen de katıldı.

Spora yatırım yapmanın bir bakış ve anlayış işi olduğunu söyleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Asfaltı herkes yapar, çöpü herkes toplar. Eğitime, kültüre, sanata, spora yatırım yapmak bir ufuk işidir. Spor sağlıklı olmanın yanı sıra disiplinli ve sosyal bir insan olmayı sağlar.  Bu organizasyonlarla gençleri değerlerle donatabilmek, onları istemediğimiz alışkanlıklardan uzaklaştırabilmek birincil hedefimizdir.  Küçükçekmece Belediyesi olarak önceliğimiz insana yatırım yapmak. Gerek spora gerek eğitime gerek kültür -sanata yaptığımız tüm yatırımların mutlaka bu ülkeye artı değer katacağından eminiz ” diye konuştu.

Tamer Oyguç: Başkan Çebi’ye teşekkürler

Anadolu Efes ve Türk Milli Basketbol Takımı'nda uzun süre görev yapmış eski basketbol oyuncusu Tamer Oyguç, “Pandemi sürecinde evlere tıkıldık. Eski sporcularak olarak bizlerin bile buna ihtiyacımız vardı.  Küçükçekmece’yi hem spor branşları hem müzik açısından dolu dolu bir festival bekliyor. Başkan Çebi’ye insanları bir arada tutma, spora kazandırma ve gençlerin kötü alışkanlıklarından uzaklaştırmak adına böyle bir organizasyon düzenlediği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

18 yaşındaki profesyonel voleybolcu Batuhan Gülmen ise “Daha önce de Küçükçekmece’deki spor organizasyonlarında güzel rekabetlerimiz oldu. Bu senede aynı heyecanın yaşanmasını diliyorum. Bu organizasyonu düzenlediği için Küçükçekmece Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.

Sedat Gazi: İstanbul genelinden 700’ü aşkın sporcu katılacak

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sedat Gazi ise  “Küçükçekmece Spor Festivali’nde sokak basketbolu, plaj voleybolu ve ayak tenisi olmak üzere 3 farklı kategoride turnuvalar düzenleyeceğiz. İstanbul’un 39 ilçesinden 700’ü aşkın sporcu katılacak. Bizlere sporla ilgili her organizasyonda yol göstericimiz olan sporun içinden gelen Belediye Başkanımız Sayın Kemal Çebi’ye teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 3 kategoride turnuvalar düzenlenecek

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından,  İstanbul çapında toplam 700’ü aşkın sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek festival kapsamında; 3x3 sokak basketbolu, plaj voleybolu ve ayak tenisi branşlarında turnuva maçları düzenlenerek, vatandaşların hem eğlenecekleri hem de spor yapabilecekleri bir ortam atmosfer oluşturulacak. Bu turnuvaların yanı sıra festival alanında çeşitli oyun grupları, sıcak hava balonu gibi etkinlikler gün boyu devam edecek.

PİNHANİ konser verecek

Festival kapsamında, spor turnuvaları devam ederken, uzman spor insanlarıyla da söyleşiler gerçekleştirilecek. Etkinlik alanında 2 boyunca DJ eşliğinde müzik yapılacak. Festivalin sonunda ise ünlü müzik grubu PİNHANİ konseri ile müzik ziyafeti yaşanacak.