Küçükçekmece'de 59. Kütüphane Haftası kutlanıyor

Küçükçekmece'de 59. Kütüphane Haftası kutlanıyor
Güncelleme:

Küçükçekmece Belediyesi 59. Kütüphane Haftası’nı Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘kütüphane’ konulu söyleşilerle kutladı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şube Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi Şube Müdürü Emine Gür ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Konya yerel belediye kütüphanelerinin artışı, faydaları ve önemi üzerine öğrencilerle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Programa Küçükçekmece B

Başkan Çebi, Küçükçekmece’de kütüphanelerin sayısını artırdıklarını ifade ettiği konuşmasında,  ‘’Hiç şüphe yok ki bir ülkenin gelişmişliğini, çağdaşlığını, yaşam kalitesinin yüksekliğini o ülkenin okullarında, üniversitelerinde, kütüphanelerinde, toplumun bilinç düzeyinde aramamız gerektiğini biliyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin kitaplara ulaşabilmesinin çok önemli olduğuna inanıyorum. Küçükçekmece’de göreve geldiğimde kütüphane konusundaki eksiklikleri biliyordum ve bunun üzerine gitmek istedim. Sonuç olarak ilçemizdeki kütüphane sayısını artırdık, artırmaya da devam edeceğiz’’ dedi.

Emine Gür: Belediyeler sayesinde kütüphaneler cazibe merkezi haline geldi

Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şube Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi Şube Müdürü Emine Gür, ’’Halk kütüphaneleri, belediye kütüphaneleri özellikle İstanbul’da ciddi anlamda ön plana çıkıyor. Halka okuma kültürünün kazandırılması, çocukların ders çalışması, eğitimlerine katkıda bulunacak kitapların bulunması çok önemli. Belediyeler sayesinde kütüphaneler cazibe merkezi haline geldi. Bu anlamda başta Küçükçekmece Belediyesi olmak üzere İstanbul'daki belediyelere sağladıkları imkânlar dolayısıyla teşekkür ediyorum’’ dedi.

Prof. Dr. Ümit Konya: Kütüphane sayıları artış gösteriyor

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Konya ise; Küçükçekmece Belediyesi’nin 8. kütüphanesini açmış olması beni çok mutlu etti. Çünkü öğrencilerimizin için okul kütüphanelerinin yetersiz olduğunu biliyoruz ve bu nokta da belediyelerinin devreye girmesi katkı vermesi çok önemli. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte kütüphane sayıları düşmesi gerekirken hızla artış gösterdi. Bunun sebebi ise elektronik ortamdaki bilgilerin her zaman, çok da güvenilir olmamasından kaynaklanıyor. Oysa kütüphaneler her konuda her türlü doğru bilgiye erişim sağlanabilen mekânlardır’’ diye konuştu.

Etkinlikler hafta boyunca sürecek

Program sonunda Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi konuşmacılara çiçek takdim ederek, teşekkür etti. Başkan Çebi, Küçükçekmece Kütüphanelerinden en çok kitap alan ve en fazla kitap bağışlayan okurlara teşekkür belgesi ve hediyelerini verdi. 

Küçükçekmece Belediyesi, Kütüphane Haftası kapsamında, ‘Kütüphane’de Çocuk Günü’ başlıklı programlarda, çocuklara özel etkinlikler düzenleyecek.