Mansur Yavaş'tan Ankara'nın Başkent oluşunu bu sözlerle kutladı

Mansur Yavaş'tan Ankara'nın Başkent oluşunu bu sözlerle kutladı
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'nın Başkent olarak kabul edilişinin 97'nci yıldönümünü kutladı.

İşte Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş'ın o mesajı:

   Kurtuluşumuzun ve bağımsızlığımızın sembolü Ankara’mızın Başkent oluşunun 97. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.

   Ankara, kökleri yüzyıllara dayanan bir medeniyet merkezi olma vasfını milli mücadelemizde düşman ordularına geçit verilmeyen son kale olması ile taçlandırmış; bu duruşu ve tarihsel tutumu sonucunda Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Başkent ilan edilmesi ile hak ettiği konuma erişmiştir. Ankara sıradan bir Başkent değildir; bir milletin tüm dünyaya bağımsızlık ve hürriyet sevdasını gösteren en önemli merkezlerin başında gelmektedir. Bu kadim kent, kısıtlı imkânlarla imkânsızlıkları başarmanın en somut belgesidir.

   Bizler de bu bilinçle Ankara’nın sanayisinin, turizminin, kırsal kalkınmasının, sanatının ve kültürünün gelişmesi ve yeni nesillere aktarılması için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Tarihsel ve kültürel sorumluluklarımızı hiç unutmadan, Ankara’yı “Başkent” hüviyetine yakışacak şekilde geleceğe taşıyacağız.

   Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Ankara’nın Başkent olmasında emeği geçen devlet adamlarımızı, kurtuluş kahramanlarınızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.