Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal’ın hafta sonu mesaisi

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal’ın hafta sonu mesaisi
Güncelleme:

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, hafta sonu önce Elmalı’da düzenlenen Abdal Musa Anma Etkinliklerinde vatandaşlarla bir araya geldi, pazar günü ise Denizli Merkezefendi Belediyesi’nce 2’ncisi düzenlenen yağlı güreşlere katıldı.

Başkan Uysal, hafta sonu ilk olarak Elmalı’da düzenlenen 17. Uluslararası 38. Ulusal Abdal Musa Anma etkinliklerine katıldı. Anma etkinliklerinin düzenlendiği Tekke Mahallesi’nde köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Uysal, Abdal Musa Türbesi’ni ziyaret etti.

Başkan Uysal, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Hacı Bektaş Veli’den Mevlana’ya, Yunus Emre’den Abdal Musa’ya ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gelen düşünce yapısının Anadolu’nun adalet duygusunu oluşturduğunu söyledi. Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Bu düşünce yapısı içinde Anadolu’yu Anadolu yapan ve olgunluk, yaratılanı yaratandan ötürü sevme gibi bizi biz yapan değerler bizi bölgemizdeki diğer toplumlardan ayırt edici özelliklerdir. Birbirini sayan, seven, olduğu gibi kabul eden herkesin inançlarına saygı duyduğu, tasada ve kıvançta beraber, çocuklarımızın geleceği için birlikte çalışabileceğimiz bir ülkemiz var. Bütün geçmişimize emek veren, gönül membaı teşkil eden ulularımızın ve insanlarımızın izinde birbirimize sımsıkı kenetliyoruz.”

Başkan Uysal, pazar günü ise Denizli’de Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen yağlı güreşlere katıldı. 30’u başpehlivan olmak üzere 600 pehlivanının kol bağladığı güreşlere ilişkin Başkan Uysal, Denizli’nin geçmişte yağlı güreşlerde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.  Merkezefendi Belediye Başkanı Doğan’ın Denizli’de bu geleneği yeniden canlandırdığını kaydeden Başkan Uysal, “Bir güreş sever olarak kendisine çok teşekkür ediyorum. Denizli’de yağlı güreşlerin canlandığını görmek çok keyifli” dedi.