Sarıyer Akademi'de sosyal mesafeli sınav

Sarıyer Akademi'de sosyal mesafeli sınav
Güncelleme:

Covid 19 salgınına karşı alınan önlemler nedeniyle ertelenen Sarıyer Akademi Kurum Kabul Sınavları başladı. Sınavların ilk gününde sosyal mesafe kurallarına göre akademiye alınan öğrencilerin ateşi ölçüldü, el dezenfektanı kullanmaları sağlandı. 4 bin 500 öğrencinin başvurduğu sınav salonlarına tıbbı maske konuldu.

Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen Sarıyer Akademi sınavları başladı. Öğrenciler maskelerini takıp salonlara sosyal mesafeye uyarak girdi, sınıflarda mesafeli oturdu. Girişte teker teker ateşleri ölçülen öğrenciler, sınav yerine girerken ayakkabılarını dezenfektanlı paspaslarda sterilize etti. Sınıflar ise sınav aralarında dezenfekte edildi. Öğrencilerin  heyecanını paylaşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise sınıfları ziyaret ederek öğrencilere başarılar diledi. Genç ardından çocuklarını bekleyen anne ve babalarla sohbet etti.

AİLELERİN İÇİ RAHAT

Gençler sınavlardan önce Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin bahçesinde sosyal mesafeli olarak sıraya girerken veliler bahçeye alınmadı. Sınava gelenlerin rahat giriş çıkış yapabilmesi içinde Sarıyer Akademi’nin yakınında bulunan İSPARK’ın bir bölümü bu süre içinde hizmet vermeyecek. Alınan önlemlerin kendilerini rahatlattığını belirten veliler, çocuklarını içleri rahat bir şekilde sınava uğurladıklarını söyledi. Kurum kabul sınavları 26 Haziran’a kadar günde 4 seans olarak devam edecek.