Shakespeare Şişli'de

Shakespeare Şişli'de
Güncelleme:

Shakespeare’in ölümsüz eserleri, “Shakespeare Şişli’de” projesi kapsamında, ünlü tiyatro oyuncularının sesiyle Şişli’de yeniden hayat buluyor.

Dünya tiyatrolarında yüzlerce kez sahneye aktarılan Shakespeare’in ölümsüz eserleri, Şişli’de radyo tiyatrosu olarak seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Şişli Belediyesi Meclis Üyesi ve tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü’nün projelendirdiği, Harun Özer’in yönetmenliğini üstlendiği Shakespeare Şişli’de tanıtım toplantısı; Levent Üzümcü ve projede yer alan oyuncuların katılımıyla 28 Mart Pazartesi günü Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısında tiyatrocular, oyunlardan kısa performanslar sergiledi.

Levent Üzümcü, Harun Güzel ve oyuncular Şişli Belediyesi'nin insanları sanatla buluşturmasının çok değerli olduğunu, insanların sanata çok ihtiyacı olduğunu belirtti. Levent Üzümcü; "Sheakspeare dünya tiyatrosuna hala ilham olmuş biri, bir marka. Bugün, dünya üzerinde ne konuşuluyorsa; savaştan sömürüye kadar hepsi Sheakspeare oyunlarında var" dedi.

 120 oyuncu yer alacak

Projede, pandemi döneminde başka işlerde çalışmak durumunda kalan konservatuvarların tiyatro bölümlerinden mezun 120 oyuncu yer aldı.

Shakespeare’in birbirinden kıymetli 10 eseri, her hafta Şişli Belediyesi Youtube ve Spotify hesaplarından dinleyicisiyle buluşacak.

Shakespeare’in radyo tiyatrosu şeklinde kurgulanan 10 tiyatro oyunu ise şöyle:

Bir Yaz Gecesi Rüyası, Hırçın Kız, Othello, Yanlışlıklar Komedyası, Aşkın Emeği Boşuna, Romeo ve Juliet, Makbet, Hamlet, 3. Richard ve Veronalı İki Soylu Delikanlı.

Etiketler şişli belediyesi