Şişli Cumhuriyet Bayramı’nı Atası’nın Evi’nde kutladı

Şişli Cumhuriyet Bayramı’nı Atası’nın Evi’nde kutladı
Güncelleme:

Şişli Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin ikinci gününde Atatürk Evi önünde, ses ve ışık gösterimi gerçekleştirildi.

Şişli Belediyesi, Cumhuriyet’in ilanının 97’inci yılı kutlamalarını; Atatürk’ün Milli Mücadele planlarını yaptığı, daha sonra müzeye çevrilen ‘Atatürk Evi’ önünde sürdürdü.  ‘Benim Cumhuriyetim’ başlıklı ve Cumhuriyet değerlerine atıf yapan video, ışık ve ses enstalasyonunda Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntüleri binaya yansıtıldı. Müze binasına yansıtılan video görüntüsünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kendi sesinden 10. Yıl Söylev’i de dinletildi.

Törene; Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin eşi Hülya Keskin, CHP İstanbul Milletvekili M. Sezgin Tanrıkulu, CHP Şişli İlçe Başkanı Oya Akman, CHP Kadın Kolları Başkanı Canan Şahin ve CHP Şişli Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Öz, Şişli Belediyesi Meclis Üyeleri ve muhtarlar katıldı.

“Fikirlerimizde ve ruhlarımızda yan yana”

Tören, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in açılış konuşması ile başladı.

Keskin, “Bu yıl pandemi nedeniyle ne yazık ki geçmiş yıllarda olduğu gibi kalabalık kutlamalar yapamadık. Ancak bu istisnai duruma rağmen Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla, ‘Cumhuriyet benim’ anlayışıyla ortak bir ruh ve heyecanla kutluyoruz. Bugün burada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 101 yıl önce bir ulusun bağımsızlık ve özgürlüğüne giden yolda ilk adımları attığı yerde duruyoruz. Dünü ve bugünü birleştiren bu noktada, Cumhuriyetimizin fikirlerimizde ve ruhlarımızda yarattığı güvenlik duygusunu hissediyor, yaşıyoruz. Bizler bu güven duygusu ile ‘benim Cumhuriyetim’ diyoruz.

Çünkü ‘Benim Cumhuriyetim’ demek ailemiz, mahallemiz demek. Bir arada olmak demek. ‘Benim Cumhuriyetim’ demek emek ve adalet, demek. Bağımsızlık, özgürlük, demokrasi demek. ‘Benim Cumhuriyetim’ demek eğitim demek.  Cumhuriyet bizim, Cumhuriyet hepimizin. Her zaman, ‘Cumhuriyet bizim’ demeye, yan yana durmaya, özgürlük ve demokrasimizi, bizi bir arada tutan güven duygusunu yaşatmaya devam edeceğiz.  29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.