Şişli, spor için Maçka Demokrasi Parkı’nda buluşuyor

Şişli, spor için Maçka Demokrasi Parkı’nda buluşuyor
Güncelleme:

Şişli Belediyesi, Covid-19 salgını nedeniyle uzun süre evde kalan komşularını sağlıklı bir yaşam sürmeleri adına “Haydi Şişli Spora!” sloganıyla Maçka Demokrasi Parkı’nda spora davet ediyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını, Türkiye’yi de derinden sarstı ve büyük çoğunluk evlerine kapandı. Özellikle, büyük şehirlerde hayatın hızı düştü, spor ve sosyal aktivite olanakları minimum düzeye indi. Hastalığın gidişatında yakalanan önemli başarılar sonrası temkinli de olsa, hayat eski akışına kavuşmaya başladı.

“Haftanın 6 günü spor yapma imkanı”

Şişli Belediyesi olarak evlere kapanan, spor yapma olanağı bulamayan komşularımız için yeniden nefes aldıracak, onları harekete geçirecek ve salgın sırasında alınan fazla kiloları verdirecek bir spor programı hazırlandı. Stretching, pilates ve total body’den oluşan program, hafta için her gün ve cumartesi  olmak üzere haftanın 6 günü, saat 10.00 ile 14.00 arasında düzenleniyor.

“Komşularımızın sağlıklı bir yaşam sürmesini hedefledik”

Pandemi sürecinde verdiği hizmetlerle Şişlilerin yanında olan Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Bu süreçte evinde vakit geçiren ve hareketsiz kalan komşularımızın spor yaparak bağışıklık sistemlerini güçlendirmelerini ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini hedefledik. Yazın gelmesiyle birlikte komşularımızın, açık havadan daha fazla istifade etmeleri adına, Maçka Demokrasi Parkı’nda onları hem hareketlendirici hem de eğlendirici spor aktivitesini hayata geçirdik” dedi.

Şişli’deki spor merkezleri de kapılarını açtı

Şişli Belediyesi’ne ait spor salonları alınan önlemler ve yeni hijyen standartları eşliğinde sporseverlere kapılarını açtı.

Dezenfeksiyon işlemleri de yapılan fitness salonlarında, spor aletleri ikişer metre arayla yerleştirildi. Maksimum 5 kişilik katılımın sağlandığı salonlarda dersler randevu sistemi ile gerçekleştirilmeye başlandı.

Feriköy Spor Merkezi, Fulya Spor Merkezi, Yayla Spor Merkezi, Topağacı Spor Merkezi, Halide Edip Adıvar Spor Merkezi, Mahmut Şevket Paşa Spor Merkezi hafta içi saat 09.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Seçiniz...