Tartışmalı TOGO Kuleleri'nin akıbeti belli oldu

Tartışmalı TOGO Kuleleri'nin akıbeti belli oldu
Güncelleme:

Ankara’da rant iddialarının odağına yerleşen TOGO Kuleleri’yle ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yol haritası netleşti.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Danıştay 6’ncı Dairesi, Eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’ün yaptırdığı TOGO kulelerine yönelik 11 Nisan 2019’da Mimarlar Odası’nın açtığı ve yerel mahkeme ile istinaf mahkemesinin gizli emsal artışını iptal ettiği kararı kesin olarak onadı.

 Böylelikle, “gizli Emsal artışının usulsüzlüğü” ve “şehircilik ilkelerine aykırılık” mahkeme kararıyla tescillendi. Yargı kararının ardından kulelerin akıbeti de belli oldu.

Mayıs ayı toplantılarının birinci oturumu için toplanan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nde konuya açıklık getirildi.

Danıştay 6’ncı Dairesi, TOGO kulelerinin imar planının iptali kararıyla inşaat ruhsatının geçerliliğini yitirdiğini değerlendirdi. Kulelerin, yürürlükteki imar planına uygun hale getirilmesi için firmaya süre verileceği kaydedildi.

MECLİS'E TAŞINACAK

Gizli emsallerle altı kat artırılarak 20 bin metrekareden 120 bin metrekareye çıkarılan inşaatın, 1,5 emsale uygun hale getirilmesi için firmaya tanınacak sürenin ne kadar olacağı ise henüz kesinleşmedi.

 İnşaatın kanuna uygun şekilde tıraşlanmaması durumunda, yıkım kararı alınmak üzere konunun ABB Meclisi’ne taşınacağı bildirildi.

Birgün