Turan Hançerli Çorlu için adalet nöbetine katıldı

Turan Hançerli Çorlu için adalet nöbetine katıldı
Güncelleme:

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Çorlu’da geçtiğimiz yıl yaşanan tren faciasında hayatını kaybedenlerin yakınları tarafından başlatılan nöbete katıldı.

8 Temmuz 2018’de Çorlu’da meydana gelen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin de yaralandığı tren faciasında hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralılar ve avukatları, adalet taleplerini dile getirmek için 19 Nisan’da başlattıkları adalet nöbetine bugün Sirkeci Garı’nda devam etti.

Çorlu’da yaşanan tren faciasının ardından bölgede incelemeler yaparak ‘Çorlu Tren Kazası Raporu’nu hazırlayan heyette yer alan, Belediye Başkanlığı görevine gelmeden önce faciada yakınlarını kaybeden ailelerin avukatlığını üstlenen Turan Hançerli acılı aileleri adalet arayışlarında yalnız bırakmayarak Sirkeci Garı’ndaki Çorlu için adalet nöbetine katıldı.

‘Acılı ailelerin tek talebi adalet’

Hançerli, “Sirkeci’de başkanlığımdan önce avukatlıklarını yaptığım, şimdi destekçileri olduğum Çorlu Tren faciasının acılı ailelerinin yanındayım. Acılı ailelerin tek talebi var: Adalet. Onların yüreği elbette hiç soğumayacak ama sorumluların cezalandırıldıklarını bilmek en doğal hakları" açıklamasında bulundu.

Aileler destek bekliyor

Adalet Arayan Çorlu Tren Katliamı Aileleri adına yapılan basın açıklamasında, "Bizleri acılarımız bir araya getirdi. Sizlerle acılarımızla değil dayanışma için, güvenli demiryolları için, adaletli bir ülke için, daha güzel bir Türkiye için bir araya gelmek istiyoruz. Hepinizi sesimize ses katmaya, bulunduğunuz her yerde ve her şekilde destek olmanızı ses vermenizi istiyoruz. Gerçek suçluların ancak bu şekilde açığa çıkarılacağını biliyoruz" denildi.

Seçiniz...