Bakan açıkladı: Erdoğan 3. köprüden geçecek tren için BAE'ye gidiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 3. Köprü’den geçecek demiryolu için Birleşik Arap Emirlikleri'nden kredi alınması için görüşmeler yapıldığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakında bunu da masaya yatırmak için ülkeyi ziyaret edeceğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'deki demir yollarında kapasite artıracaklarını ve belirli noktalarda karşılıklı geçiş kuracaklarını belirterek, "Demir yolunda ilk etapta uluslararası koridorları tamamlama gayretindeyiz. Kalkınma Yolu'nun Türkiye'deki devamını bitireceğiz" dedi.

Son dönemde gündeme gelen ve yapıldığında İpek Yolu'nun devamı niteliğinde olacak Zengezur Koridoru'nun geçeceği güzergahları ihya edeceğini vurgulayan Uraloğlu, İran'ın da bu koridorun kendi topraklarından geçmesini istediğini bildirdi.

Uraloğlu, Türkiye'nin demir yolu projelerine ilişkin uygun şartlarda kredi bulabildiğini belirterek, bunun ülke için kıymetli olduğunu dile getirdi.

Yavuz Selim Köprüsü'nden geçecek tren hattı projesinin bittiği bilgisini veren Uraloğlu, "Birleşik Arap Emirlikleri ile kredi noktasında konuşuyoruz. Cumhurbaşkanımızın bu ay ülkeye ziyaretinde bu konuda bir mesafe alabiliriz. Bu yıl içinde ihalesini yapar, başlarız" diye konuştu.

Uraloğlu, Avrupa Yatırım Bankası'nın 23 milyar dolarlık Orta Koridor'a kredi verme konusunda ciddi bir aşama kaydedildiğini de sözlerine ekledi.

Sonraki Haber