Özel okullar zamladı, Bakan'dan ''uyarı'' geldi

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den özel okul zamlarına ilişkin yaptığı açıklamada temsilcileri uyardıklarını söyledi.

Özel okullarda zam tartışması sürerken fiyat listeleri de açıklanmaya devam ediyor.

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, özel okullarda ara sınıfların eğitim ücreti belirlenirken bir önceki yıl ilan edilen ücret, okulda devam eden öğrencilerin eğitim ücreti belirlenirken ise öğrenci kayıt sözleşmesinde belirlenen ücret dikkate alınacak ve bu ücretlere [(bir önceki yılın ortalama yurt içi ÜFE+bir önceki yılın ortalama TÜFE)/2]+5 oranından fazla artış yapılamayacak. Bu formüle göre yapılan hesaplamalara göre, özel okulların, gelecek yılki eğitim öğretim ücretlerini ara sınıflardaki öğrenciler için en fazla yüzde 56,89 oranında artış yapabileceği öngörülüyor.

Ancak özel okul ücretlerinin, yemek ve farklı kalemlerin eklenmesiyle, yüzde 100'ün üzerinde artması tepkilere yol açtı.

İstanbul'da özel okul ücreti geçen seneye oranla 2-3 kat arttı. Üstelik okullar sadece Türk Lirası'nda değil, dolar bazında da fiyat artırımına gitti.

Veliler, ara sınıflar için de zam oranlarında sınırlama talep ederken açıklama Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den geldi.

Tekin "Özel okullardaki zam konusunda özel okul temsilcileriyle görüştük, kendilerini uyarıyoruz" açıklamasında bulundu.

Sonraki Haber