Tutuklanan CHP'li belediye başkanı PKK'nın fesih kararını işaret edip tahliyesini istedi


Tutuklu bulunan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın avukatları tahliye talebinde bulundu. Dilekçede, na dikkat çekildi.
İBB'ye yönelik operasyonda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte tutuklanan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın avukatları, İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nden tahliye talebinde bulundu.
Avukatların dilekçesinde, “Tutukluluk incelemesine dair duruşmalardan tarafımız haberdar edilmemiş, bu suretle duruşmalara katılmamız sağlanmamıştır. Oysa bu tutum açıkça hukuka aykırıdır” denildi.
Dilekçede aynı zamanda, “CHP tarafından seçimlerde başarıyla tatbik edilen ‘Türkiye İttifakı’ modelinin PKK/KCK’nın bu yönde aldığı bir kararın uygulaması mahiyetinde olduğuna dair doğrudan ya da dolaylı en ufak bir delil, hatta emare gösterilemediği gibi... Bu iddiayı destekleyen açık, kesin ve inandırıcı hiçbir husus söz konusu değildir” ifadeleri yer aldı.