Apple, iPhone 15 bombasını patlattı

Apple, merakla beklenen "son oyuncağı" iPhone 15 serisi telefonlarını tanıtacağı tarihi açıkladı. Wonderlust adı verilen etkinlikte iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, Apple Watch 9 Serisini ve yeni donanımsal özelliklerin tanıtımını Steve Jobs Theater'da gerçekleştirecek

Apple’ın yapmış olduğu duyuruya göre iPhone 15 serisi ve diğer ürünlerin tanıtımının yapılacağı 'Wonderlust' etkinliği 12 Eylül Salı günü Türkiye saati ile 20:00’da gerçekleştirilecek. 

Apple’ın, ilk kez iPhone'da şarj standardını değiştirmesi bekleniyor. AB kurallarına uyma zorunluluğu olan şirket, iPhone 15 serisi ile Type-C şarj standardına geçiş yapacak.

iPhone 15 Pro ve Pro Max'in sahip olacağı tüm yeni özellikler ve yükseltilmiş 3 nanometre çipin maliyeti göz önüne alındığında, bu cihazların taban fiyatlarının artması bekleniyor.

iPhone 15’in özellikleri

Apple’ın, ilk kez iPhone’da şarj standardını değiştirmesi bekleniyor. Çünkü AB kurallarına uyma zorunluluğu olan şirket, iPhone 15 serisi ile Type-C şarj standardına geçiş yapacak.

Apple’ın ilk 3 nanometrelik çipi olan Bionic A17’nin iPhone 15 Pro ve Pro Max’te yer almasını bekleniyor. Raporlar, A16 Bionic’te yaklaşık 16 milyar olan transistör sayısının A17 Bionic’in 18 milyar ila 24 milyar transistöre sahip olabileceğini öne sürüyor. 

TSMC, bu yonga setlerinin mevcut nesil yonga setlerinden yüzde 35 daha fazla enerji verimli olacağını ve bunun da pil ömründe önemli kazanımlar sağlayabileceğini iddia ediyor. Yani hem verimlilik hem de performans açısından daha güçlü bir çip karşımıza çıkacak.

iPhone 15 Pro ve Pro Max’in sahip olacağı tüm yeni özellikler ve yükseltilmiş 3 nanometre çipin maliyeti göz önüne alındığında, bu cihazların taban fiyatlarının artması bekleniyor.

Sonraki Haber