Sığınmacılar o ülkeyi sıkıcı diye terk ediyor !

Sığınmacılar o ülkeyi sıkıcı diye terk ediyor !
Güncelleme:

Finlandiya'ya giden sığınmacıların ''burası soğuk ve sıkıcı'' diyerek ülkeyi terk ettiği ortaya çıktı.

Avrupa’da yaşanan sığınmacı krizinde ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Finlandiya’ya giden sığınmacıların “burası çok soğuk ve sıkıcı” diyerek ülkeyi terk ettiği belirtiliyor.

Dünya gündeminin en önemi maddelerinden biri sığınmacılar. Çoğunluğunu Suriye’deki savaştan kaçan mültecilerin oluşturduğu Avrupa ülkelerine giden sığınmacılar bu kez şaşırttı. AFP haberajansına konuşan 22 yaşındaki MuhammedFinlandiya’yı beğenmediklerini şu sözlerle anlattı.

“Tüm dünyaya Finlandiya'dan nefret ettiğimi söyleyebilirsiniz. çok soğuk, çay yok, restoran yok, bar yok, caddelerde kimse yok sadece arabalar var." Muhammed’in şimdi tek amacı Finlandiya’yı terk etmek.

"ÇOK SIKICI" DEYİP TERK EDİYORLAR - FOTO GALERİ

Sadece o değil kalabalık bir grup Finlandiya’dan tekrar İsveç’e dönmenin yolunu arıyor. 15 Iraklı mülteci güney İsveç'e gitmek istediğinisöyledi. Hatta bazıları ayrılmadan önce “Finlandiya'da kayıt yaptırmadan geri dönmek istiyoyoruz” diyor.

Finlandiya Göçmenlik Servisi'nin başkanı Esko Repo’ya göre geçen hafta 200 civarı mülteci başvurusu geri çekildi. Finlandiya bu yıl şu ana kadar 14.000 üzerinde sığınmacının ülkeye girşini kaydetti ve bu yıl sonuna kadar sayının en az 30.000 olmasını bekliyor .