Suudi prens uyuşturucudan tutuklandı !

Suudi prens uyuşturucudan tutuklandı !
Güncelleme:

Lübnan yargısı Suudi Prens Abdulmuhsin bin Velid bin Abdulaziz El Suud'u uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla tutukladı.

Lübnan Resmi Haber Ajansı'na (NNA) göre, Cebel Lübnan şehri savcısı Claude Kerem, 5'i halhazırda tutuklu olan 10 kişiyi Captagon uyuşturucu kaçakçılığı ve ticareti ile suçladı. Savcı, diğer 5 kişinin tutukluluğu konusunda bilgi vermedi.

Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'nda 26 Ekim'de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a hareket etmesi planlanan jette 40 bavula gizlenen 2 ton sentetik uyuşturucu hap (Captagon amfetamin) düzenlenen operasyonla ele geçirilmiş ve olayla ilgili aralarında Suudi Prens Abdulmuhsin bin Velid bin Abdulaziz Al Suud'un da olduğu 5 Suudi Arabistanlı gözaltına alınmıştı.

a-571.jpg

IŞİD İDDİASI

1986 doğumlu olan Suudi Prensin jetinde yapılan aramalarda 40 bavula saklanmış iki ton uyuşturucunun, IŞİD tarafından kullanılan ile aynı türdeki uyarıcı madde olduğu ortaya çıktı.

Bu uyarıcının savaş sırasında tetikte kalabilmeleri için IŞİD militanları tarafından kullanıldığı biliniyor. Özellikle Reuters ve Time'ın yaptığı haberlerle geçtiğimiz yıllarda bu tür uyuşturucu ile IŞİD bağlantısı gün yüzüne çıkmıştı. Bu uyuşturucu maddenin aynı zamanda savaş ekonomisi için kullanıldığı ve Suriye’nin hapların ticaretinin yapıldığı merkez haline geldiği iddialar arasında yer alıyordu. 

70'li yıllarda ilaç olarak üretilen bu uyarıcı madde 80'lerde bağımlılık yaptığı gerekçesiyle pek çok ülkede yaşaklandı ve uyuşturucu olarak sınıflandırıldı. Prensin uçağında bulunan hapların, şimdiye kadar Beyrut'taki Havalimanı'nda ele geçirilen en yüksek miktarda uyuşturucu olduğu belirtiliyor.