Trump'tan Hürmüz Boğazı için yeni hamle!
Hem Haber3.com'a destek olmak hem de gündemi kaçırmamak için Haber3.com'u Google News'te favorilerinize ekleyin.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı'ndaki olası gemi zararlarının dondurulmuş İran varlıklarından karşılanacağını açıkladı. İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ise bu hamleye sert tepki göstererek, devlet varlıklarına el konulmasının tehlikeli bir emsal teşkil edeceğini ve küresel bir kaosa yol açacağını belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Hürmüz Boğazı'ndaki seyrüsefer güvenliğine ilişkin yeni ve agresif politikasını ilan etti. Trump, bir sonraki duyuruya kadar bölgeden geçen gemi ve kargolara verilecek her türlü zararın, ABD'nin kontrolündeki dondurulmuş İran fonlarından karşılanacağını belirtti. Bu adımın "yapılması gereken ve hakkaniyetli" bir karar olduğunu savunan Trump, oluşacak zararların çok büyük boyutlara ulaşabileceği konusunda da uyarıda bulundu.
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "Tehlikeli Bir Emsal"
Trump’ın Hürmüz Boğazı’ndan geçen gemilere yönelik saldırıların yol açtığı zararın dondurulmuş İran varlıklarından karşılanacağı yönündeki açıklamasına Tahran cephesinden cevap gecikmedi. İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Trump’ın ifadelerine tepki göstererek, "Bir ülkenin varlıklarına el koyarak bunlarla, gelecekteki alakasız taleplerin bedelini karşılamak, son derece tehlikeli bir emsal teşkil eder" dedi. Arakçi, "El konulan ülke varlıklarından memnuniyet duyan ya da bunlardan çıkar sağlayanlar şunu unutmamalıdır: Hükümetler varlıklara el koymayı normalleştirdiğinde, kimsenin varlıkları güvende olmaz. Bunun sonucunda ortaya çıkacak kaos, ne güzel ne de barışçıl olacaktır" dedi.
DHA
Bu Haberleri Kaçırma...
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol